Την ώρα που στην ΕΕ τσακώνονται οι ΗΠΑ εκδίδουν «κορωνο-ομόλογο»

Πώς βλέπει ο γερμανικός Τύπος την διαμάχη για το κορωνο-ομόλογο ...

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνουτσίν, οι ΗΠΑ προχωράνε στην έκδοση «κορωνο-ομολόγων» για την αντιμετώπιση της κρίσης
του κορωνοϊού. 
«Προχωράμε σε δημοπρασία 30ετών και 20 ετών ομολόγων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο «CNBC».
Τα αντληθέντα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, όπως διευκρίνισε, για τη χρηματοδότηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο οποίος πλήττει με σφοδρότητα τις ΗΠΑ.
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα αμερικανικά ομόλογα. Όλοι θέλουν να αγοράσουν, καθώς είναι ασφαλή καταφύγια» έσπευσε να προσθέσει ο «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δήλωση του Αμερικανού υπουργού επέρχεται λίγες ώρες, μετά το ναυάγιο του Eurogroup για την κατάρτιση ειδικού σχεδίου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 400.000 νοσούντες και σχεδόν 13.00 νεκρούς.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κογκρέσο έχει εγκρίνει πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 2 τρισ. δολαρίων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει ακόμη 250 δισ. δολάρια για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις