Χορτάσαμε... σανό

Χορτάσαμε... σανό


«Τον ήξερα πολύ λίγο. Χθες που τον γνώρισα για καμιά ώρα, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερος, από ότι πίστευα. Eίναι ένας νεαρός σοφός, έχει μια
εκπληκτική φιλοπατρία, είναι πράος, μειλίχιος. Ήταν σαν ένας καλός γιος μου».Για ποιον λέγονται όλα αυτά και από ποιον; Μην εκπλαγείτε αλλά ο Ζουράρις πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, βάζοντάς μας όλους στη θέση μας γιατί εμείς είμαστε αυτοί που κατασυκοφαντούμε τον πρωθυπουργό.

Για να λέει ένας πανεπιστημιακός, ένας διανοούμενος του διαμετρήματος Ζουράρι, τον Τσίπρα σοφό τότε σίγουρα θα έχει δίκιο, δε μπορεί να έχει άδικο. Έχει και εκπληκτική… φιλοπατρία, μας λέει ο Ζουράρις κι επειδή εμείς είμαστε αγράμματοι, ψάξαμε στο λεξικό και είδαμε ότι σημαίνει «η αγάπη για την πατρίδα, ο πατριωτισμός».

Θα έλεγε κανείς ότι δεν πρέπει να δώσουμε σημασία, τα λέει αυτά ένας… Ζουρλάρης, οπότε γιατί να μπούμε στον κόπο;

Κι όμως, πρέπει να ασχοληθούμε γιατί τα πιστεύουν πολλοί όλα τα παραπάνω. Όπως πιστεύουν κι ότι ο Τσίπρας είναι καλό παιδί, είναι αγωνιστής, είναι σκληρός διαπραγματευτής, αγωνίζεται για τη χώρα του, όπως έκανε εκείνες τις 17 ώρες του καλοκαιριού του 2015 που κατέληξαν στο μνημόνιο της αριστεράς.

Ο Ζουράρις στοχεύει στ’ αυτιά εκείνων που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός μας είναι τίμιος, όπως τίμιοι είναι και οι υπουργοί του. Πολλοί που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ηθική, αριστερή, ικανή να φέρει την ευτυχία στην Ελλάδα.

Για του λόγου το αληθές διαβάστε τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα: «Τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι αριστερά, δίκαια, προοδευτικά».

Ξέρετε πόσοι τους πιστεύουν; Άπειροι, δείτε τις δημοσκοπήσεις και θα καταλάβετε. Όπως θα δείτε και τα αποτελέσματα των εκλογών και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποδομήσει το βασικό «χαρτί» της κυβέρνησης, τον Τσίπρα. Δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι πρόκειται για τενεκέδες ξεγάνωτους, πιο σκληρούς νεοφιλελεύθερους κι από τη… Θάτσερ. Και ταυτόχρονα όχι πατριώτες αλλά το αντίθετο. Αυτοί που διαπραγματεύονται τα εθνικά θέματα λες και είναι μοίρασμα του μπάφου στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να έχουν μέσα τους φιλοπατρία. Κι όταν καταφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδομήσουν την εικόνα της κυβέρνησης, τότε ο Τσίπρας και η παρέα του θα καταρρεύσουν.

Δύσκολη αποστολή καθώς το Μαξίμου έχει έτοιμη την απάντηση: «Εσείς 40 χρόνια κυβερνούσατε μέσα στη διαφθορά και το πελατειακό κράτος, εμείς μόνο 3 χρόνια και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακά».

Έτσι είναι. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φορτωμένες αμαρτίες στην καμπούρα τους που δύσκολα θα τις βγάλουν, όμως, αυτό δεν είναι άλλοθι για να αφήσουμε την τύχη της χώρας στα χέρια των πολιτικών απατεώνων. Ο Ζουράρις και οι όμοιοί του μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ακόμη κι ότι ο Τσίπρας είναι σοφό παιδί. Ο λαός να μην το πιστέψει άλλο, ο λαός να μη φάει το σανό που του σερβίρουν. Αρκετά το πλήρωσε από το 2015.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις