Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική - Επίκεντρο η περιοχή της Σταμάτας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική - Επίκεντρο η περιοχή της Σταμάτας  


Ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε ολο το λεκανοπέδιο σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Αττική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο
για σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ (άλλες πηγές δίνουν 4,5) άλλα με πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ. για αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας.

Ακολούθησαν μικρότεροι σεισμοί 2,1 και 2,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων δέκατα του δευτερολέπτου πριν το σεισμό, υπήρξε έντονη βοή, γεγονός που επέτεινε την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, η περιοχή δεν δίνει ιδιαίτερα μεγάλους σεισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης .

 








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις