Ποιος είναι ο τομέας 702 και τι σχέση έχει με τον Τράμπ

Ποιος είναι ο τομέας 702 και τι σχέση έχει με τον Τράμπ (Βίντεο)


Ο Πρόεδρος Τράμπ  υποστήριξε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τις επιτηρήσεις/παρακολουθήσεις μέσω της υπηρεσίας FISA (foreign intelligence information) η οποία είναι
μια Υπηρεσία Συλλογής  Πληροφοριών οι οποίες αφορούν πρόσωπα και πράγματα που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ. Το προαναφερθέν νομοσχέδιο λοιπόν ανοίγει τον δρόμο των νόμιμων 
παρακολουθήσεων (αυτό ήταν ήδη νόμιμο), είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε με πράκτορες οι οποίοι θα μπορούν παρακολουθούν στενά τους υπόπτους. Το τμήμα του FISA που θα αναλάβει τις παρακολουθήσεις, έχει την ονομασία 702. Το τμήμα 702 λοιπόν έχει δημιουργηθεί ώστε να μπορέσει η NSA να συλλέξει νόμιμα πληροφορίες και δεδομένα ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι των ΗΠΑ. Με λίγα λόγια το τμήμα 702 της υπηρεσίας FISA δίνει εδώ και χρόνια το απαραίτητο νόμικο «πάτημα» στην NSA να παρακολουθεί όλο τον πλανήτη ΝΟΜΙΜΑ και ΦΑΝΕΡΑ.

Όλα τα παραπάνω ίσως δεν αποτελούν είδηση για τους περισσότερους αλλά απλά μια επιβεβαίωση για τα όσα έχουμε ακούσει για τις παρακολουθήσεις . Ούτως η άλλος το νομοσχέδιο αυτό είναι σε ισχύ από παλιά , απλά τώρα θα το «εκμοντερνίσουν» κι' άλλο. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Ντόναλντ Τράμπ  δήλωσε ότι στηρίζει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο,  δήλωσε (μέσω Twitter) και κάτι άλλο το οποίο μας βάζει σε σκέψεις. Ο Πρόεδρος λοιπόν έγραψε ότι υπάρχει πολύ σοβαρή περίπτωση, η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να χρησιμοποιούσε την υπηρεσία FISA ώστε να παρακολουθεί τον ίδιο (δηλαδή  τον Τράμπ).

Πίσω από την δήλωση Τράμπ και με την παράλληλη στήριξη που «δίνει» στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, γίνεται σαφές το εξής μήνυμα:

Η εθνική δεξιά της οποίας ηγείται ο Τράμπ  προσπαθεί να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ τις οποίες κατά πολύ μεγάλο βαθμό ελέγχει ακόμα η αριστερόστροφη Νέα Τάξη. Πολλά Αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν τα λόγια του Τράμπ στα οποία μιλάει εναντίον του FISA και πολλοί πολίτες (υποστηριχτές της Χίλαρι το δίχως άλλο) «έκραξαν» τον Πρόεδρο επειδή μετά υποστήριξε το νομοσχέδιο για τις επιτηρήσεις.

Δείτε το βίντεο:




Ο περισσότεροι σκέφτηκαν ότι ο Τράμπ  λέει μια το ένα και μια το άλλο, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι στην ουσία μας λέει ότι θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο!!!







ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις