Το GITMO αποκρούει την επίθεση με drone απο το Deep State

 

Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

στον Κόλπο του Γκουαντάναμο κατέρριψαν ένα ζευγάρι μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων MQ-9 Reaper που διείσδυσαν στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της βάσης το βράδυ του Σαββάτου, είπαν πηγές της JAG .

Περίπου στις 9:30 μ.μ., χειριστές ραντάρ στο Αεροδρόμιο Leeward Point εντόπισαν δύο αντικειμενα που κατευθύνονταν βορειοδυτικά πάνω από τη θάλασσα προς το GITMO. Την ίδια στιγμή, ένας τεχνικός ραντάρ σε ένα από τα δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που προστάτευαν τη βάση επιβεβαίωσε την πίστα και υποψιάστηκε ότι τ αντικειμενα ήταν drones επίθεσης και επιτήρησης σε μεγάλο υψόμετρο, που πετούσαν στα 42.000 πόδια στα 300 mph—πολύ αργά για ένα εμπορικό αεροσκάφος και πολύ υψηλό για περιφερειακά αεροσκάφη γενικής αεροπορίας. Δεν ανταποκρίθηκαν στην ανάκριση με αναμεταδότη Λειτουργίας C ή δεν απάντησαν σε ραδιοφωνικά μηνύματα.

«Όλα τα σημάδια έδειχναν μια εισβολή drone και δεν ρισκάραμε», είπε η πηγή μας. «Γνωρίζουμε τι ζημιά μπορούν να προκαλέσουν και τι προκάλεσαν στο MCLB Albany. Οι χειριστες ραντάρ υποψιάζονταν πολύ ότι ήταν Θεριστές ή παρόμοια».

Το General Atomics MQ-9 Reaper είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο UAV που αναπτύχθηκε κυρίως για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το άνοιγμα των φτερών του 66 ποδιών και οι στροβιλοκινητήρες 240 ίππων επιτρέπουν ταχύτητες πτήσης 240 κόμβων έως και 50.000 πόδια. Ο οπλισμός του μπορεί να περιλαμβάνει πυραύλους AGM-114 Hellfire με μη ταξινομημένη εμβέλεια ~11 χιλιομέτρων, ανάλογα με το ύψος εκτόξευσης, ή βόμβες καθοδήγησης με λέιζερ Paveway. Το εύρος λειτουργίας του Reaper λέγεται ότι είναι περίπου 1.150 ναυτικά μίλια.

Καθώς οι ταχέως κατερχόμενοι "θεριστες" πλησίαζαν σε απόσταση 35 μιλίων από το GITMO, το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke εκτόξευσε δύο πυραύλους εδάφους-αέρος RIM-66 στους στόχους που πλησίαζαν. Οι πύραυλοι έπληξαν και εξαφάνισαν τα UAV.

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του GITMO συζήτησε εάν τα drones ήταν εκτροπή, αλλά δεν εμφανίστηκαν άλλα σημάδια επικείμενης επίθεσης.

«Οι εντάσεις είναι υψηλές. έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη», είπε η πηγή μας.

Ένα ελικόπτερο, πρόσθεσε, στάλθηκε αμέσως στο σημείο αναχαίτισης, όπου το πλήρωμα είδε επιφανειακά συντρίμμια σύμφωνα με τα UAV Reaper.

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το Deep State έχει μια μυστική βάση στην Αϊτή και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μόλις επιβεβαιώσουμε την τοποθεσία, θα την σβήσουμε από τον χάρτη. Μπορείτε να το γραψετε αυτο. Στην πραγματικότητα, ίσως το έχουμε κανει ήδη», είπε η πηγή.

Ερωτηθείσα εάν η ηγεσία του GITMO υπέθεσε γιατί το Deep State έστειλε γρήγορα καταστρεπτά drones αντί για στολίσκο, η πηγή είπε: «Κοιτάξτε, μπορεί να είναι οτιδήποτε από το να διερευνήσουμε τις άμυνές μας μέχρι να θέλουν να βγάλουν έναν δικό τους Αν πλησίαζαν αρκετά, τα drones θα μπορούσαν να είχαν σκάσει τέσσερις πυραύλους Hellfire στο Delta και να βγάλουν έξω ένα σωρό κρατουμένους του Deep State».

Ο Κόλπος του Γκουαντάναμο, είπε κλείνοντας, θα διατηρήσει μια αυξημένη κατάσταση επαγρύπνησης μετά την κατάρριψη των drones.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις