Χοληστερόλη και η κοροϊδία των Στατινών

 

Μια στοχευμένη περίληψη

του “Τι μπορούν να μας διδάξουν οι στατίνες σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19;” από τον Midwestern Doctor…

*του Joel Smalley*

Μια φίλη μου είπε ότι πάει στο νοσοκομείο για να ελέγξει τη χοληστερόλη της μετά από επιμονή του συντρόφου της. Γνωρίζοντάς με, ζήτησε τη γνώμη μου για το θέμα. Είπα ότι, αν και δεν έχω τα προσόντα με κανέναν τρόπο να της δώσω συμβουλές, αναπόφευκτα είχα κάνει μια μικρή έρευνα για το θέμα την οποία θα μοιραζόμουν.

Πήγα κατευθείαν σε μία σύντομη έκδοση ενός άρθρου από τον Midwestern Doctor, που έχει εμπειρία και εκπαίδευση σε αυτά τα θέματα. Δυστυχώς έχει λογοκριθεί! Έτσι, συνέταξα εγώ αυτήν την περίληψη του άρθρου για τη φίλη μου. Κάτι για να διαβάσει στην αίθουσα αναμονής και πληροφορίες για να θέσει ερωτήσεις στον γιατρό της! Αναρωτιέμαι πώς θα τα πάει;!
Τι προκαλεί καρδιακές παθήσεις;

Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, προέκυψε μια συζήτηση σχετικά με το τι προκάλεσε τις καρδιακές παθήσεις. Από τη μία πλευρά, ο John Yudkin υποστήριξε ότι η ζάχαρη που προστίθεται στο φαγητό μας από τη βιομηχανία επεξεργασμένων τροφίμων ήταν ο κύριος ένοχος (π.χ., στο βασικό του βιβλίο, δήλωσε: “Ελπίζω ότι όταν θα διαβάσετε αυτό το βιβλίο, θα σας έχω πείσει ότι η ζάχαρη είναι πραγματικά επικίνδυνη”).

Από την άλλη πλευρά, ο Ancel Keys (που επιτέθηκε στο έργο του Yudkin) υποστήριξε ότι οφειλόταν στα κορεσμένα λίπη και τη χοληστερόλη. Ο Ancel Keys κέρδισε, το έργο του Yudkin απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό και ο Keys έγινε διατροφικό δόγμα. Σταδιακά έγινε αντιληπτό ότι ο Ancel Keys δεν ανέφερε με ακρίβεια τα δεδομένα που χρησιμοποίησε για να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του. Πενήντα χρόνια μετά την αρχική συζήτηση, ένα από τα πιο διάσημα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο δημοσίευσε εσωτερικά έγγραφα της βιομηχανίας ζάχαρης. Έδειξαν ότι η βιομηχανία ζάχαρης είχε χρησιμοποιήσει δωροδοκίες για να κάνει τους επιστήμονες να ρίξουν την ευθύνη για τις καρδιακές παθήσεις στο λίπος, έτσι ώστε το έργο του Yudkin να μην την απειλήσει.

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ο Yudkin είχε απόλυτο δίκιο και αν τον ακούγαμε, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ένα τεράστιο πλήθος πόνου. Παρόλα αυτά, η υπόθεση της καρδιακής νόσου από τη χοληστερόλη εξακολουθεί να υφίσταται (παρά τα ελάχιστα στοιχεία που την υποστηρίζουν και ένα σημαντικό ποσό που τη διαψεύδει) και παρέχουμε ακόμη στους διαβητικούς καταστροφικές διατροφικές συμβουλές (να τρώτε υδατάνθρακες και όχι λίπη) που προέρχονται από το έργο του Keys.

Σημείωση: αν και η ζάχαρη (και η φρουκτόζη) είναι μία από τις κύριες αιτίες καρδιακών παθήσεων, υπάρχουν και άλλες κύριες αιτίες, όπως το κάπνισμα και η έκθεση σε μόλυβδο. Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι η χοληστερόλη αυξάνει σημαντικά τη μακροζωία. Για να παραθέσω ένα άρθρο από το Lancet:

    Κατά τη διάρκεια 10 ετών παρακολούθησης από την 1η Δεκεμβρίου 1986 έως την 1η Οκτωβρίου 1996, πέθαναν συνολικά 642 συμμετέχοντες. Κάθε αύξηση της ολικής χοληστερόλης κατά 1 mmol/L αντιστοιχούσε σε μείωση της θνησιμότητας κατά 15% (αναλογία κινδύνου 0–85 [95% Cl 0,79–0,91]).

Χοληστερόλη

Η χοληστερόλη έχει αρκετές διαφορετικές βασικές λειτουργίες στο σώμα. Αυτές περιλαμβάνουν:

    Είναι ο πρόδρομος των ορμονών σε όλο το σώμα.
    Οι συνάψεις του εγκεφάλου (οι οποίες, μεταξύ άλλων σχηματίζουν μνήμες) απαιτούν χοληστερόλη για να λειτουργήσουν. Δεδομένου ότι η χοληστερόλη είναι πολύ μεγάλη για να εισέλθει στον εγκέφαλο, τα νευρογλοιακά κύτταρα (κύτταρα υποστήριξης του νευρικού συστήματος) τη συνθέτουν μέσα στον εγκέφαλο. Οι στατίνες, δυστυχώς, αναστέλλουν την παραγωγή χοληστερόλης από τα νευρογλοιακά κύτταρα.

Μάρκετινγκ στατινών

Για δεκαετίες, οι ερευνητές έψαχναν τρόπους για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης αξιόπιστα. Μόλις ανακαλύφθηκαν οι στατίνες (τα πρώτα φάρμακα που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό αξιόπιστα), η υπόθεση της χοληστερόλης απογειώθηκε και δημιουργήθηκαν λόγοι για τη δημιουργία ολοένα και μεγαλύτερης ανάγκης για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτό έφτασε στο σημείο που διακεκριμένοι γιατροί ζήτησαν να προστεθούν στατίνες στην παροχή νερού, ένας βαθμός φανατισμού που δεν διαφέρει τόσο από αυτό που είδαμε από πολλούς από τους υποστηρικτές του μαζικού εμβολιασμού κατά της COVID.

Δεδομένου ότι η λογική για τη χρήση στατινών βασίζεται σε ένα ψέμα, τα οφέλη των στατινών είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Ομοίως, καθώς η χοληστερόλη είναι απαραίτητη για τη ζωή, πολλά προβλήματα προκύπτουν από την εξάλειψή της. Ωστόσο, οι πωλήσεις στατινών ξεπερνούν πλέον τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και έχουν δωθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Με το πέρασμα του χρόνου, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να μετατραπεί η πρακτική της ιατρικής από γιατρούς που χρησιμοποιούν ανεξάρτητα την καλύτερη κρίση τους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών σε γιατρούς που ακολουθούν τους θεραπευτικούς αλγόριθμους που δημιουργούν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων. Αυτή η ρύθμιση δημιουργεί έναν δημιουργικό τρόπο παραβίασης του νόμου, καθώς αυτές οι επιτροπές δεν απαιτούν τη θέσπιση νομοθετικής διαδικασίας.

Δεδομένης της σημασίας αυτών των “κατευθυντήριων γραμμών”, θα πρέπει στη συνέχεια να τεθεί το ερώτημα γιατί φαίνεται να καταλήγουν πάντα σε συμπεράσματα που ευνοούν τη βιομηχανία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η φόρμουλα είναι αρκετά απλή – σχεδόν όλοι όσοι καταλήγουν σε αυτές τις επιτροπές τυχαία λαμβάνουν επίσης χρήματα από εκείνους που επενδύουν οικονομικά στα αποτελέσματα των κατευθυντήριων γραμμών τους.

Στην περίπτωση των στατινών, έχει προκύψει ένα σχετικά απλό μοτίβο. Καθώς ο καιρός προχωρά, συνεχίζει να εμφανίζεται “έρευνα” που υποδηλώνει ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να λάβουν στατίνες. Οι ειδικοί στα πάνελ κατευθυντήριων γραμμών καταλήγουν στη συνέχεια στο συμπέρασμα ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν στατίνες και δημοσιεύονται κατευθυντήριες γραμμές κλινικής πρακτικής που το απαιτούν, για τις οποίες οι γιατροί τιμωρούνται εάν δεν ακολουθούν.

Εκτός από το ότι οι γιατροί αναγκάζονται να ακολουθήσουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, οι ασθενείς συχνά αναγκάζονται επίσης. Οι γιατροί συχνά αντεκδικούν έναντι σε ασθενείς που δεν λαμβάνουν στατίνες (παρόμοια με το σε πόσους μη εμβολιασμένους ασθενείς στερήθηκε η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της COVID-19).
Κοροϊδία των στατινών

    Είναι περίεργο οι γιατροί, όταν ακούνε τα παράπονα ασθενών για κούραση, αδυναμία, τρεμάμενα γόνατα με καυστικό πόνο και μούδιασμα, κακό συντονισμό και άσχημη μνήμη, να απαντούν με το προβλέψιμο: “Είσαι πάνω από πενήντα τώρα και πρέπει να περιμένεις τέτοια πράγματα”.

Έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι πολλά άχρηστα φάρμακα κυκλοφορούν στην αγορά και τώρα επικεντρώνω την ενέργειά μου μόνο στη διαμαρτυρία για φάρμακα που βλάπτουν τους ασθενείς.

Από τότε που οι στατίνες κυκλοφόρησαν στην αγορά, οι συνάδελφοί μου και εγώ αρχίσαμε να παρατηρούμε κατά περίπτωση άτομα που έχασαν την αίσθηση στο σώμα τους, ανέπτυξαν μυϊκούς πόνους ή παρουσίασαν γνωστική έκπτωση μόλις ξεκίνησαν τη λήψη στατίνης, η οποία υποχώρησε αμέσως μόλις σταμάτησαν τη στατίνη. Ταυτόχρονα, παρατηρήσαμε επίσης ότι όποτε το επισημαίναμε αυτό στον γιατρό τους, ο γιατρός γινόταν εξαιρετικά εχθρικός και μετά και οι δύο επέμεναν ότι η στατίνη δεν θα μπορούσε να προκαλεί το σύμπτωμα και ότι ακόμα κι αν το προκαλούσε, ο ασθενής δεν έπρεπε να σταματήσει να τη χρησιμοποιεί, γιατί αλλιώς θα πάθαινε έμφραγμα και θα πέθαινε.

Αυτό που τελικά με έκανε πραγματικά να καταλάβω πόσο εντυπωσιακό ήταν το μάρκετινγκ αυτών των φαρμάκων, ήταν η επαναλαμβανόμενη μάχη που θα είχα με τους συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση, θα τους διέκοπτα τη στατίνη και θα παρείχα ένα ισχυρό επιχείρημα με δεδομένα που υποστηρίζουν γιατί δεν πρέπει να παίρνουν το φάρμακο. Κάποια στιγμή αργότερα, πήγαιναν στους γιατρούς τους και τους ενημέρωναν ότι ο συγγενής τους, που ήταν γιατρός, τους είχε διακόψει τη στατίνη.

Ο γιατρός τους (συχνά καρδιολόγος), με τη σειρά του, έλεγε στον συγγενή μου ότι ήμουν απίστευτα ανίδεος, επέμενε ότι γνώριζε τα δεδομένα πολύ καλύτερα από μένα, έλεγε ότι έβαζα σε κίνδυνο την υγεία του συγγενή μου και ξαναξεκινούσε αμέσως τη στατίνη, με την οποία ο συγγενής μου ευσυνείδητα συμμορφωνόταν. Σε πολλές περιπτώσεις, έδινα στον καρδιολόγο βιβλιογραφία που να υποστηρίζει το επιχείρημά μου. Σε κάθε περίπτωση, θα έβρισκαν μια δικαιολογία για να μην τη διαβάσουν, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζονταν ότι γνώριζαν όλα τα δεδομένα και ότι εγώ, που δεν ήμουν καρδιολόγος, δεν είχα τα προσόντα να έχω γνώμη για αυτό το θέμα. Αυτό με έκανε να εκτιμήσω το σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονταν οι ασθενείς (χωρίς πρόσβαση στους πόρους που είχαν οι συγγενείς μου).
Κρίση βλάβης στατινών

    “Πολλά θύματα των στατινών λένε ότι απότομα, σχεδόν εν ριπή οφθαλμού, έγιναν ηλικιωμένοι άνθρωποι”.

Ο γιατρός Duane Graveline ξεκίνησε μια στατίνη και αμέσως μετά εμφάνισε γενική αμνησία (που είναι πραγματικά τρομακτικό). Αποφάσισε να σταματήσει τη στατίνη και ανάρρωσε.

    “Όταν πρότεινα, με βάση τα 23 χρόνια που ήμουν οικογενειακός γιατρός, ότι ίσως το νέο μου φάρμακο να ήταν η αιτία της αμνησίας μου, ο νευρολόγος απάντησε, σχεδόν χλευαστικά, ότι “οι στατίνες δεν το κάνουν αυτό”. Αυτός και πολλοί άλλοι γιατροί και φαρμακοποιοί ήταν ανένδοτοι ότι αυτό δεν συμβαίνει”.

Εξαιτίας αυτής και άλλων εξουθενωτικών μακροχρόνιων επιπλοκών (π.χ., ενώ προηγουμένως ήταν εξαιρετικά υγιές άτομο, ανέπτυξε χρόνια εξάντληση), ο Graveline έγινε ειδικός στους τραυματισμούς από τις στατίνες και, το 2014, έγραψε το “The Statin Damage Crisis”. Εξ όσων γνωρίζω, είναι το πιο λεπτομερές βιβλίο που έχει γραφτεί για τις βλάβες αυτών των φαρμάκων.

Οι στατίνες δρουν αναστέλλοντας ένα εύκολα στοχευόμενο ένζυμο που είναι απαραίτητο για την παραγωγή χοληστερόλης. Δυστυχώς, αυτό επηρεάζει επίσης μια ποικιλία άλλων ζωτικών φυσιολογικών διεργασιών, για τις οποίες οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν σχεδόν καμία γνώση. Αυτή η βιοχημεία είναι σημαντικό να κατανοηθεί, επειδή εξηγεί τις περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις των στατινών.

Μια ποικιλία γνωστικών επιδράσεων όπως η αμνησία, η λήθη, η σύγχυση, ο αποπροσανατολισμός και η αυξημένη γήρανση, με τη σειρά τους, έχουν συχνά παρατηρηθεί με τις στατίνες.

    Η ταχεία πτώση του ασθενούς τους σε άνοια μετά την έναρξη μιας στατίνης διαγράφεται πολύ συχνά από τον γιατρό τους ως γεροντικές αλλαγές στον εγκέφαλο ή η έναρξη της νόσου Αλτσχάιμερ, όταν ο πραγματικός ένοχος είναι το φάρμακο στατίνης τους.

Συμπέρασμα

Για πάνω από δέκα χρόνια, ζήτησα από τους γιατρούς με ολιστική σκέψη να μου πουν ποια θεωρούν τα πέντε πιο άχρηστα, επιβλαβή και υπερσυνταγογραφούμενα φάρμακα στην αγορά. Χωρίς αποτυχία, οι στατίνες μπαίνουν πάντα τη λίστα τους. Παρόλα αυτά, η δουλειά συνεχίζεται ως συνήθως με τις στατίνες (οι οποίες κυκλοφορούν πλέον στην αγορά εδώ και 35 χρόνια) και οι περισσότεροι γιατροί χωρίς ολοκληρωμένο υπόβαθρο δεν έχουν σχεδόν καμία γνώση για οτιδήποτε πραγματεύεται αυτό το άρθρο.

Όπως πολλοί άλλοι τραυματισμοί από φάρμακα, οι τραυματισμοί από τις στατίνες είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστούν και αφού συνειδητοποίησε ότι κανένας συμβατικός γιατρός δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει, ο Δρ. Graveline στράφηκε στην ολιστική ιατρική. Παρά το γεγονός ότι ήταν ουσιαστικά ο “ειδικός” στους τραυματισμούς από τις στατίνες, αγωνίστηκε πολύ για να βρει μια επιλογή που θα μπορούσε να λειτουργήσει και κατέληξε σε ένα μείγμα μιτοχονδριακών συμπληρωμάτων, που διευκόλυνε μια πολύ σταδιακή βελτίωση για αυτόν.

Η εμπειρία του δεν είναι μοναδική και, όπως διαπίστωσαν οι τραυματίες από το εμβόλιο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις γιατρούς που μπορούν να θεραπεύσουν φαρμακευτικούς τραυματισμούς. Σκεφτείτε για λίγο το μέγεθος της κρίσης της βλάβης των στατινών και το γεγονός ότι δεκαετίες αργότερα δεν υπάρχει ακόμα σχεδόν κανείς που να τη θεραπεύει.

Δεδομένου ότι η “χοληστερόλη” είναι τελικά μια μπίζνα για τα χρήματα και ότι πολλές στατίνες αρχίζουν να χάνουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους, για να διατηρηθεί η επικερδής αγορά της χοληστερόλης, εξετάζονται ακόμη πιο επικίνδυνες (αλλά κατοχυρώσιμες) μέθοδοι για τη μείωση της χοληστερόλης.

Οι στατίνες, όπως τα εμβόλια, ταιριάζουν πολύ καλά στη μυθολογία του πολιτισμού μας, όπου πιστεύεται ότι η υγεία μπορεί να προκύψει από τη λήψη χαπιών, παρά από την ανάληψη ευθύνης για την ευημερία κάποιου… 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ04 Δεκεμβρίου, 2023 09:05

    Και που να δείτε άλλα φάρμακα όπως τα ψυχοφάρμακα. Για παράδειγμα Αμερικάνικο δικαστήριο έχει δώσει αποζημίωση σε ένα μόνο άτομο 8,8 δις δολάρια για τις παρενέργειες ενός ψυχοφαρμάκου του risperdal (δισεκατομμύρια όχι εκατομμύρια, όταν πχ η Ελληνική κυβέρνηση κάθε χρόνο καταφέρνει να μαζέψει περί τα 3 δις από τον ΕΝΦΙΑ).
    https://www.naftemporiki.gr/finance/924568/jj-enorkoi-epidikasan-apozimiosi-88-dis-dol-gia-agogi-kata-tou-risperdal/
    Τώρα αν έχεις την ατυχία να έχεις κάποιους κακούς συγγενείς, και θέλουν να σου φάνε την περιουσία, παίρνουνε μια γνωμάτευση από έναν ψυχίατρο ότι έχεις κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα (σύμφωνα με το ICD10 όλος ο πληθυσμός του πλανήτη μπορεί να βγεί ότι έχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα), και σου κάνουν μια εισαγγελική παραγγελία για να πας στο Δαφνί. Ο εισαγγελέας παράνομα και αντίθετα με τον νόμο (1687 ΑΚ που λέει ότι πριν σε στείλουν στο ψυχιατρείο πρέπει να γίνει δικαστήριο) εκδίδει την εισαγγελική παραγγελία και σε πάνε με χειροπέδες, (χωρίς να έχεις το συνταγματικό δικαίωμα πριν σε συλλάβουν να περάσεις από ένα δικαστήριο) στο Δαφνί. Εκεί σε εξετάζουν 2 ψυχίατροι και με μια πιθανότητα πάνω από 99% σε κρατάνε μέσα και σε αρχίζουν στα ψυχοφάρμακα. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν αυτό ακριβώς το φάρμακο το risperdal για το οποίο Αμερικανικό δικαστήριο έχει επιδικάσει αποζημίωση 8,8 δις για ένα μόνο άτομο. Με το που σου δίνουν αυτά τα φάρμακα (τα οποία δουλεύουν με το να απενεργοποιούν νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο), η ψυχιατρική νόσος γίνεται μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" και ο άνθρωπος παρόλο που μπορεί να είναι απολύτως καλά πριν μπεί στο ψυχιατρείο, λόγω των ψυχοφαρμάκων αυτών αποκτάει μια ψυχιατρική πάθηση. Μετά οι συγγενείς κάνουν επαναλαμβανόμενες εισαγγελικές παραγγελίες και σε πηγαίνουν συνέχεια στο Δαφνί ή σε άλλες ψυχιατρικές κλινικές. Κλινικές όπως η "Κασταλία" στην Γλυφάδα είναι γεμάτη με πλούσια άτομα των Νοτίων Προαστίων που οι συγγενείς τους λυμαίνονται τις περιουσίες τους, ενώ αυτούς τους έχουν κλεισμένους στα ψυχιατρεία. Άλλο άρθρο γι αυτό το ψυχοφάρμακο το risperdal μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://katohika.gr/igia/johnson-johnson-vroxi-oi-miniseis-apo-antres-gia-ta-stithi-pou-apektisan-apo-farmako-tis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις