ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ


Εχουμε και λεμε....1. Η Χαμάς έριξε μέχρι και 5.000 μη κατευθυνόμενους πυραύλους (ρουκέτες), κάποιοι εκ των οποίων είχαν βεληνεκές 100 – 150 χιλιόμετρα. Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια περιοχή με πλάτος 6 – 12 χιλιόμετρα και μήκος ΜΟΛΙΣ 45 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, δηλαδή είναι μια περιοχή τέσσερις (4) φορές μικρότερη από το νησί της Ρόδου. Όχι μόνο να φτιάξουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αλλά ούτε να τους δοκιμάσουν δεν μπορούν.[i, ii]

2. Οι 5.000 πύραυλοι εκτιμάται ότι κοστίζουν συνολικά τουλάχιστον κάποια εκατομμύρια δολάρια (ακόμα και με βάση τους φθηνούς Qassam το κόστος θα ήταν γύρω στα 4 εκατομμύρια) ενώ το ΑΕΠ της Λωρίδας της Γάζας είναι μόλις λίγο πάνω από 500 εκατομμύρια (δολάρια ανά τρίμηνο), τη στιγμή μάλιστα που οι Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί δεν έχουν καν πόσιμο νερό. Το τελευταίο πράγμα που μπορούν να φτιάξουν ή να αγοράσουν είναι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ή ακόμα περισσότερο να οργανώσουν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

3. Σχεδόν ένα μήνα πριν, η διοίκηση Μπάιντεν απελευθέρωσε κεφάλαια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ιράν, το οποίο είναι και ο βασικός προμηθευτής όπλων της Χαμάς. Τα χρήματα θα πήγαιναν στο Ιράν μέσω του Κατάρ, το οποίο είναι και ο βασικός προμηθευτής χρημάτων της Χαμάς. Αμέσως μετά την επίθεση και υπό το βάρος της κοινής γνώμης, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ξαναπαγώσουν τα κεφάλαια μέχρι να "αποσαφηνίσουν" ότι "το Ιράν δεν έχει άμεση εμπλοκή με την επίθεση".

4. Το Ισραήλ δεν έχει μία ούτε δύο αλλά τρεις μυστικές υπηρεσίες (Mossad, Shin Bet, Aman), εκ των οποίων η Mossad θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο και μόνο αυτή έχει ετήσιο προϋπολογισμό όσο όλο το ΑΕΠ της Λωρίδας της Γάζας (φτάνει σχεδόν τα 3 δις δολάρια). Ταυτόχρονα το Ισραήλ έχει το καλύτερο δίκτυο πληροφοριοδοτών όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ενώ πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας πετούν 24/7 κατασκοπευτικά drones. Εν τω μεταξύ μόνο για να κουβαληθούν 5.000 πύραυλοι χρειάζονται μερικές δεκάδες φορτηγά ενώ μια τέτοια επιχείρηση χρειάζεται μήνες οργάνωσης. Το ότι το Ισραήλ δε γνώριζε μόνο ως ανοησία μπορεί να εκληφθεί.

5. Ο Ισραηλινός στρατός, ένας από τους πιο ετοιμοπόλεμους στρατούς στον κόσμο, για κάποιο λόγο που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, καθυστέρησε να επέμβει για μερικές ώρες. Όσο δηλαδή χρειάστηκαν οι στρατιώτες της Χαμάς για να γυρίσουν πίσω στη Γάζα με τα λάφυρα.

6. Το ακροδεξιό κόμμα “Εβραϊκή Δύναμη” (Otzma Yehudit) έχει σαν θέση την απέλαση “όλων των εχθρών του Ισραήλ”. Στις εκλογές του 2022 είχε απρόσμενη επιτυχία και όχι απλά κατάφερε να περάσει το όριο και να μπει στη βουλή αλλά πήρε και 6 βουλευτές, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να συμπεριλάβει τον αρχηγό του κόμματος – τον Μπεν Γκβιρ – στην κυβέρνηση.

7. Ο Μπεν Γκβιρ ήταν πολέμιος των ειρηνευτικών συνομιλιών του Όσλο με τους Παλαιστίνιους το 1995, είχε βανδαλίσει το αυτοκίνητο του Γιτζάκ Ράμπιν το 1995 λίγο πριν ο τελευταίος δολοφονηθεί, έχει πολιτικές ρίζες στο αντιαραβικό κίνημα Καχ που έχει απαγορευτεί ακόμα και στο Ισραήλ ενώ οι ΗΠΑ το έχουν κατατάξει σαν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στο δωμάτιό του ο Μπεν Γκβιρ είχε μέχρι πρόσφατα κρεμασμένο το πορτραίτο ενός σειριακού δολοφόνου που σκότωσε 29 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 125 στη Χεβρώνα το 1994. Από το 2022 ο Μπεν Γκβιρ είναι Υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ενώ έχει στον έλεγχό του και την αστυνομία.

8. Από τη στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση, ο Μπεν Γκβιρ έχει κάνει πολλές εφόδους με την αστυνομία στο μεγάλο τζαμί Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, το πιο ιερό μέρος των μουσουλμάνων, σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τη λειτουργία του. Αυτές οι ενέργειες είναι μόνο λίγες από μια σειρά ακραία προκλητικών ενεργειών από μέρους του που έχει καταδικάσει σχεδόν όλος ο κόσμος, ακόμα και οι ΗΠΑ. Ο Μπεν Γκβιρ εδώ και ένα μήνα φαίνεται πως θεωρείται επικίνδυνος και πλέον εκτός ελέγχου ακόμα και από την κυβέρνηση του Ισραήλ αφού στις αρχές Οκτωβρίου δεν εκλήθη – ως υπουργός Εθνικής Ασφάλειας – σε συνομιλίες του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας υπό τον πρωθυπουργό.

9. Μετά την επίθεση της Χαμάς, σχεδόν όλος ο δυτικός κόσμος έδωσε το ελεύθερο στο Ισραήλ να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον των Παλαιστίνιων της Γάζας, μια κίνηση από πλευράς Ισραήλ που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα ήταν αποδεκτή από την διεθνή κοινή γνώμη. Αυτό που έγινε ήταν ο μόνος τρόπος να αιτιολογηθεί μια τέτοια κίνηση,

10. Οι στρατιώτες της Χαμάς υπολογίζονται γύρω στους 20 – 30 χιλάδες απέναντι στους σχεδόν 180.000 του Ισραήλ που μαζί με τις εφεδρείες φτάνουν τις 465.000, ενώ φυσικά έχουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης η Λωρίδα της Γάζας είναι αποκλεισμένη από το Ισραήλ από αέρα, ξηρά και θάλασσα τα τελευταία 16 χρόνια (από το 2007), ενώ το Ισραήλ ελέγχει την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος προς τους Παλαιστίνιους. Είναι αδύνατο λοιπόν να υπάρχει νοήμον ον που να θεωρεί ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οι Παλαιστίνιοι μπορεί να διεκδικήσουν κάτι.

11. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι ενάντια στον κατακτητή όπως κάνουν οι Παλαιστίνιοι και δεν είσαι σε θέση να έχεις ουσιαστικές βλέψεις στρατιωτικά, τότε χρειάζεσαι απαραίτητα την κοινή γνώμη με το μέρος σου. Όταν τη στρέφεις εναντίον σου και ασχολείσαι με το να κινηματογραφήσεις και να δημοσιοποιήσεις σκηνές βαρβαρότητας ειδικά απέναντι σε άμαχο πληθυσμό, είναι πέρα από ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εσκεμμένη πρόκληση. Γνωρίζοντας η Χαμάς ότι με αυτό που έγινε πολύ δύσκολα το Ισραήλ δεν θα αντιδράσει και ότι οι ίδιοι στρατιωτικά δεν έχουν καμία ουσιαστική ελπίδα ενώ έφεραν και την κοινή γνώμη απέναντί τους σε μεγάλο βαθμό, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι όσοι τους χρηματοδότησαν και τους εξόπλισαν, τους υποσχέθηκαν γενική σύρραξη στην περιοχή. Η απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν ήδη αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο δείχνει ακριβώς αυτό, αφού προφανώς δεν το στέλνουν για να βοηθήσουν τους Ισραηλινούς να αντιμετωπίσουν 30.000 Παλαιστίνιους αποκλεισμένους από νερό, ξηρά κι αέρα.

Ας μην μπερδευόμαστε λοιπόν συναισθηματικά με τα δίκαια αιτήματα των λαών. Αυτό που γίνεται δεν έχει καμία σχέση με λαούς, είναι γεωπολιτικό παιχνίδι συμφερόντων που οφορούν όλους τους υπόλοιπους “παίχτες” εκτός από τους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, οι οποίοι – όπως έχει δείξει η ιστορία – είναι και αυτοί που θα υποστούν στο τέλος τα περισσότερα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.















ΠΗΓΗ








Σχόλια

  1. Εάν ήθελα να επιβαλω μια δικτατορία σε όλο το δυτικό κόσμο με τη χρήση στρατού, δεν θα μπορούσα στα καλά καθούμενα να κατεβάσω στρατό στους δρόμους. Έτσι λοιπόν θα έβαζα μέσα στην Ευρώπη άπειρους μουσουλμάνους αψυχολογητους και απρόβλεπτους. Μετά με έναν πόλεμο θα έριχνα το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων κόβοντας ενέργεια τρόφιμα και τα λοιπά. Μετά από αυτό θα δημιουργούσα έναν πόλεμο που στην ουσία θα ενεργοποιούσε όλους αυτούς τους μουσουλμάνους που θα είχα αμωλησει στην Ευρώπη. Μόλις αυτοί θα άρχιζαν να γίνονται επικίνδυνοι θα μπορούσα άνετα να βγάλω στρατό στους δρόμους για την ασφάλεια των πολιτών μου. Και έτσι θα περνουσα στρατιωτικούς νόμους και θα είχα πιο εύκολα μια στρατιωτική δικτατορία φυσικά για την ασφάλεια. Και φυσικά στις μητροπόλεις θα έβαζα έλεγχο στις εισόδους. Οι άνθρωποι θα περιόριζαν τη μετακίνησή τους για τη δικιά τους ασφάλεια.
    Ένα σενάριο δικο μου 😉

    Lone Gunman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ,ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ,
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ DEEP STATE -ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΟΖΟΙ ,
    ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ .
    ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ..... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ ,ΕΙΤΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ,ΕΙΤΕ
    ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ,ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ .
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ;;
    ΕΔΩ ,ΚΥΤΤΑΝΕ ,ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΠΙΑ .
    ΑΛΛΑ ....ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ .
    ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ .
    ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις