Έρχεται οικονομικός «Αρμαγεδδώνας»: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις «σπάνε» την παγκόσμια οικονομική «φούσκα»
Η παγκόσμια οικονομική κρίση
που οφείλεται στην επιβολή αντι-ρωσικών κυρώσεων από την ΕΕ και την Δύση έρχεται για να «ξεγυμνώσει» το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των αγορών το οποίο στηρίζονταν αποκλειστικά στον «αέρα».Δηλαδή, στην παραγωγή χρήματος από τον «αέρα».
Με άλλα λόγια αυτοί που θα επιβιώσουν θα είναι αυτοί που έχουν αληθινούς ενεργειακούς πόρους και αφθονία πρώτων υλών.
Διότι απλούστατα αυτή που διαθέτουν οι παράγουν πληθωριστικό χρήμα δεν θα μπορούν να αγοράσουν αληθινά αγαθά ενώ αυτοί που θα τα διαθέτουν πολύ απλά δεν θα τους λείψουν.
Σε καιρούς πραγματικής κρίσης τα ψέματα «τινάζονται στον αέρα» και αυτό που απομένει είναι η σκληρή και εξιλεωτική αλήθεια.
Επί 10 χρόνια ποσοτικής χαλάρωσης, οι κεντρικές τράπεζες με βοήθεια και ανοχή από τις κυβερνήσεις εξαπάτησαν τις κοινωνίες και παρουσίασαν την εκτόξευση των κρατικών χρεών και των ελλειμμάτων ως φυσιολογική οικονομική πρακτική.
Βάφτισαν 19 τρισεκ. ομόλογα που είχαν αρνητικά επιτόκια… ως απόδειξη ότι οι οικονομίες ευημερούν, μια σκόπιμη και συστηματική εξαπάτηση, αφού τα αρνητικά επιτόκια στα ομόλογα είναι το haircut στις συντάξεις της παγκόσμιας κοινωνίας…
Δηλαδή είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον όταν θα είναι να πάρουμε συντάξεις.
Τα μηδενικά επιτόκια και την παροχή ρευστότητας από τον «αέρα» στο παγκόσμιο σύστημα τα παρουσίασαν ως μέρος της κανονικότητας.
Οι κεντρικές τράπεζες από 10 τρισεκ. βρέθηκαν να έχουν ισολογισμούς 28 τρισεκ. δολάρια αφού πρόσφεραν ρευστότητα που δεν είχε καμία αντιστοίχιση με την παραγωγή και τις υπηρεσίες.
Το
έκτρωμα του πληθωρισμού είναι συνδυασμός της τοξικής ποσοτικής
χαλάρωσης με τις αντι-ρωσικές κυρώσεις. Η ποσοτική χαλάρωση έτσι κι
αλλιώς φέρνει αύξηση στις τιμές και οι αντι-ρωσικές κυρώσεις φέρνουν
ελλείψεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες και άρα επιπλέον και πολύ
μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές.
Δηλαδή, το χρήμα που παράγουμε είναι «κάλπικο» αλλά υπήρχε η Ρωσία για να προμηθεύει φθηνά τα απαραίτητα (Ενέργεια και πρώτες ύλες) για να συνεχίσει η ΕΕ και η Δύση να ευημερούν ή να νομίζουν ότι ευημερούν.
Τώρα όμως που η ΕΕ και ανάμεσά της και η Ελλάδα (μάλιστα δια στόματος του πρωθυπουργού) κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία, η Μόσχα φυσικά σταμάτησε να προμηθεύει και η ΕΕ αναζητά από άλλους τα απαραίτητα για την επιβίωσή της, μόνο που τα «κάλπικα» χρήματα δεν επαρκούν.
Η ΕΚΤ έχει μοχλεύσει τον ισολογισμό της 76 φορές αφού διαθέτει 8,75 τρισεκ. ενεργητικό με 114 δισεκ. κεφάλαια.
Μια εμπορική τράπεζα έχει μοχλεύσει τον ισολογισμό της με βάση τα κεφάλαια της 12 με 13 φορές και η ΕΚΤ 76 φορές…
Η Εθνική τράπεζα με 5,9 δισεκ. κεφάλαια εάν ακολουθούσε το «πρότυπο της ΕΚΤ» θα έπρεπε να είχε ισολογισμό 450 δισεκ. ευρώ και όχι 80 δισεκ. ευρώ…
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει πάνω από 14 τρισεκ. δολάρια ρευστότητας τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο σύστημα και αντί να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να αυτοτροφοδοτήσουν την ανάπτυξη κατέληξαν σε επαναγορές ιδίων μετοχών…
Στην Wall Street δαπανώνται για επαναγορές ιδίων μετοχών, οι εταιρίες δηλαδή αγοράζουν μετοχές τους για να στηρίξουν τις χρηματιστηριακές αξίες σχεδόν 900 δισεκ. ετησίως δηλαδή 4,3 φορές το ελληνικό ΑΕΠ.
Έφθασε κάποια στιγμή ο δείκτης S&P 500 με τις 500 μεγαλύτερες εταιρίες στις ΗΠΑ να έχει χρηματιστηριακή αξία 44 τρισεκ. δολάρια χωρίς τα κέρδη να αυξάνονται και σήμερα έχει κατρακυλήσει στα 26 τρισεκ. δολάρια.
Με άλλα λόγια οι αντι-ρωσικές κυρώσεις «έσπασαν» την «φούσκα» και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
Παγκοσμίως οι χρηματιστηριακές αξίες έχουν μειωθεί κατά 30 τρισεκ. στα ομόλογα μόνο στην Ευρώπη χάθηκαν 16 τρισεκ. όσο το ΑΕΠ της ευρωζώνης.
Η Βρετανική Κεντρική Τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια και επαναφέρει την ποσοτική χαλάρωση. Πώς είναι δυνατόν να ταιριάξουν τα δύο αυτά μέτρα;
Οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών κυρίως η ΕΚΤ και η FED υποστήριζαν ψευδώς ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός…
Ο πληθωρισμός είναι μόνιμος και θα εξελιχθεί σε στασιμοπληθωρισμό.
Στην Ελλάδα έχουμε δημόσιο χρέος στα 394,3 δισεκ.εν μέσω πληθωρισμού!
Εν μέσω πληθωρισμού εάν αυξηθεί το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα τι πρόκειται να συμβεί σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής Λογικής;
Το 2022 ήταν μία κάκιστη χρονιά αλλά το 2023 θα είναι ολετήρας.
Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει ήδη φτάσει σε απόδοση το 5%!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου