«Άρωμα» ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ανοιχτά της ΑΛΑΣΚΑΣ!


Η Ρωσία δεν μπλοφάρει...

Ο αμερικανικός στρατός

αποκαλυψε τη Δευτερα ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, ενώ ένα πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής είχε ξεκινήσει μια περιπολία ρουτίνας στην Βερίγγειο Θάλασσα,  το πλήρωμά του εξεπλάγη, όταν συνάντησε ένα καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου PLA του κινεζικού ναυτικού.

 

 

 

Αλλά πιο σπάνιο και απροσδόκητο ήταν ότι η Ακτοφυλακή ανακάλυψε σύντομα ότι το κινεζικό πλοίο δεν ήταν μόνο, καθώς έπλεε στα ανοιχτά της Αλάσκας, αλλά συνοδευόταν από  δύο επιπλέον κινεζικά στρατιωτικά πλοία και τέσσερα σκάφη του ρωσικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιτορπιλικού. Η κινεζο-ρωσική ομάδα περιπολίας περιγράφηκε ως «ενιαίος σχηματισμός».

Το Λιμενικό Σώμα στην δημοσιοποίηση φωτογραφίας από το περισταικό δήλωσε: «Το πλήρωμα του Coast Guard Cutter Kimball σε μια περιπολία ρουτίνας στην Βερίγγειο Θάλασσα συνάντησε ένα καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Renhai CG 101, που έπλεε περίπου 75 ναυτικά μίλια βόρεια του νησιού Kiska , Αλάσκα, 19 Σεπτεμβρίου 2022».

Όπως σημειώνεται, το κινεζικό και το ρωσικό ναυτικό έχουν επίσης εντείνει την συντονισμένη δραστηριότητα και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά σε ιαπωνικά νησιά, για τα οποία το Τόκιο διαμαρτυρήθηκε ως αδικαιολόγητη εισβολή.

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ!!!

Η Βερίγγειος θάλασσα είναι μια περιθωριακή θάλασσα του Ειρηνικού ωκεανού. Χωρίζεται από τον κόλπο της Αλάσκας μέσω της χερσονήσου της Αλάσκας. Καλύπτει πάνω από δύο εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, συνορεύει στα ανατολικά και βορειοανατολικά με την Αλάσκα, στα δυτικά με την Σιβηρία της Ρωσίας και την χερσόνησο Καμτσάτκα, στα νότια με την χερσόνησο της Αλάσκας και τις Αλεούτιες νήσους και στον μακρινό βορά με τον Βερίγγειο πορθμό, ο οποίος συνδέει την Βερίγγειο θάλασσα με την Θάλασσα Τσούκτσι του Αρκτικού ωκεανού. Το οικοσύστημα της Βεριγγείου θάλασσας περιλαμβάνει πόρους εντός της δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, καθώς και των διεθνών υδάτων στην μέση της θάλασσας (γνωστών ως «Τρύπα του Ντόνατ»).
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις