Ο «Μαύρος Ιππότης» και η πρώτη καταγραφή του από την Ελλάδα σε εικόνες

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η πρώτη καταγραφή του από την Ελλάδα σε εικόνες 

Πρόκειται – σύμφωνα πάντα με τις θεωρίες – για ένα άγνωστης προέλευσης μαύρο αντικείμενο- τεχνητό δορυφόρο,

ηλικίας 13.000 ετών, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Το μυστήριο φέρεται να προέκυψε αρχικά το 1954, όταν εφημερίδες, περιλαμβανομένης της St.Louis Post Dispatch και της San Francisco Examiner, δημοσίευσαν ρεπορτάζ με πηγή τον πρώην στρατιωτικό και διάσημο UFOλόγο Ντόναλντ Κίχοου, όπου ανέφερε πως η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε εντοπίσει δύο δορυφόρους σε τροχιά, εν μέσω μιας περιόδου που ουδείς είχε την τεχνολογική δυνατότητα να εκτοξεύσει δορυφόρο (ο Sputnik 1 εκτοξεύτηκε το 1957).

Επίσης, το 1960 υπήρξαν αναφορές περί εντοπισμού ενός σκοτεινού αντικειμένου σε τροχιά, τις οποίες πλαισίωναν με ισχυρισμούς περί εκπομπής ραδιοσημάτων δεκαετίες πριν.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο δυνατή «απόδειξη» υπέρ της θεωρίας είναι φωτογραφίες του 1998, από το διαστημικό λεωφορείο «Εντέβορ» (αποστολή STS 88), που απεικονίζουν ένα ασυνήθιστης μορφής αντικείμενο σε χαμηλή τροχιά.

Ο «Μαύρος Ιππότης»
Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ

Στίς Ηνωμένες Πολιτείες Ιδρύθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει το θέμα και να είναι σε θέση να μελετήσει, αλλά η έρευνα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ δημόσια. Υπάρχουν αναφορές για το Black Knight (Μαύρου ιππότη) τρία χρόνια αργότερα, το 1963, κατά τη διάρκεια της αποστολής του Mercury-Atlas 9 . Σε αυτή την αποστολή ο αστροναύτης Gordon Cooper με το σκάφους του, παρέμεινε σε τροχιά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τον πλήρη κύκλο της γής είκοσι δύο φορές, εντοπίσε και πάλι τον “Black Knight” περιγράφοντάς το ως ενα λαμπερό πράσινο αντικείμενο πού ερχόταν προς την κατεύθυνση της κάψουλας.

Ο Cooper κατέγραψε αμέσως την παρατήρηση και ο σταθμός παρακολούθησης στην Αυστραλία καταφέρε να υποκλέψει το σήμα. Για αυτή την παρατήρηση μίλησαν επίσης στο τηλεοπτικό κανάλι NBC, αλλά στούς δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να πάρουν συνέντευξη από τόν αστροναύτη. Μετά η NASA έδωσε μια επίσημη εξήγηση που περιέγραψε την παρατήρηση ως μια παραίσθηση που οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος στην κάψουλα. Στη συνέχεια, μια αμήχανη σιωπή μέχρι το 1998, όταν είπαν οτι είχαν ληφθεί έξι εικόνες του αντικειμένου από το πλήρωμα του STS-88. Αλλά τίποτα δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το 2011, όταν η NASA κυκλοφόρησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς την προσθήκη εξηγήσεων .

Ο «Μαύρος Ιππότης»
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΣΑ: https://eol.jsc.nasa.gov/SearchPhotos/photo.pl?mission=STS088&roll=724&frame=66

Τυχαία στις φωτογραφίες μας παρατηρήσαμε ένα μικρό μαύρο αντικείμενο να φαίνεται σχεδόν καθαρά λόγω του έντονου φωτεινού φόντου της υπερσελήνης της 14ης Νοέμβρη. Ύστερα από την επεξεργασία του υλικού ανακαλύψαμε ότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο φημολογούμενος ”μαύρος ιππότης”. Το αν είναι αρχαίος δορυφόρος δεν το γνωρίζουμε, όπως και να έχει όμως είναι πραγματικά περίεργο και σε καμία άλλη φωτογραφία δεν εμφανίζεται. Το να είναι έντομο το αποκλείουμε λόγω του ”βάθους” του αντικειμένου στην εικόνα.

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η Πρώτη Καταγραφή από την Ελλάδα (εικόνες)

Ίσως στην φωτογραφία να μην είναι παραπάνω απο μια κουκκίδα, όμως αν υποθέσουμε βάσει της διαμέτρου της σελήνης το αντικείμενο ίσως ειναι τεραστίων διαστάσεων.

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η Πρώτη Καταγραφή από την Ελλάδα (εικόνες)

Κύριο χαρακτηριστικό του αντικειμένου είναι η περίεργη μορφή του, οι βαθμιδωτοί σχηματισμοί που διακρίνονται και το μαύρο χρώμα του.

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η Πρώτη Καταγραφή από την Ελλάδα (εικόνες)

Το ίδιο σχεδόν μακρύ του σχήμα και οι πολλές ομοιότητες στη δομή του και το χρώμα δημιουργεί πολλές συσχετίσεις για το αν πρόκειται τελικά για τον ”μαύρο ιππότη”

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η Πρώτη Καταγραφή από την Ελλάδα (εικόνες)

Είναι άγνωστο αν το αντικείμενο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από Γή ή τη σελήνη.

Ο «Μαύρος Ιππότης» και η Πρώτη Καταγραφή από την Ελλάδα (εικόνες)

Οι αρχικές φωτογραφίες είναι στη διάθεση του καθενός να το εξακριβώσει και ο ίδιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις