Μεγάλη νίκη του Ν.Τραμπ - Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ |  Reader.gr 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέτυχε την πρώτη μεγάλη του πολιτική νίκη καθώς

εγκρίθηκε από την Γερουσία, με οριακή πλειοψηφία (52 ψήφοι υπέρ έναντι 48 κατά) ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, οκτώ ημέρες προτού διεξαχθούν οι εκλογές.

Αυτό σημαίνει πέραν της αποδοχής της επιλογής του από την Γερουσία, πως εάν χρειαστεί να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρές υπόνοιες νοθείας, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα τελεί υπό τον έλεγχο του χώρου των Δημοκρατικών.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο γρασίδι έξω από το κτίριο της προεδρίας, έμοιαζε σαν αντικατοπτρισμός εκείνης πριν από έναν μήνα, όταν ο Τραμπ ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της.

 

 

 

 Η έγκριση του διορισμού της Μπάρετ στη Γερουσία (52 ψήφοι υπέρ, 48 κατά) οριστικοποιεί τη μεταβολή του συσχετισμού ισχύος στο Ανώτατο Δικαστήριο με τους συντηρητικούς να εξασφαλίζουν απόλυτη υπεροχή (6-3), έναν μήνα και κάτι μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Μόνο μια Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής, η Σούζαν Κόλινς, τέθηκε εκτός κομματικής γραμμής και καταψήφισε τον διορισμό της Μπάρετ.


 

 

 

Αυτή «είναι μια ιστορική ημέρα για την Αμερική», είπε στην τελετή ο Τραμπ, που έχει διορίσει, με την Μπάρετ, τρία συντηρητικά μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Κανένα μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είχε διοριστεί τόσο κοντά στις εκλογές στην αμερικανική ιστορία μέχρι χθες και αυτό αποτελεί προσωπική του επιτυχία ενώ δίνει ένα «στίγμα» ενότητας των Ρεπουμπλικάνων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

«Η οικογένεια Μπάρετ κατέκτησε την καρδιά της Αμερικής», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και χαρακτήρισε «πολύ ταιριαστό» ότι θα πληρώσει την κενή θέση που άφησε η δικάστρια Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, «αληθινή πρωτοπόρος για τις γυναίκες».

 


 

 

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ και ο Μιτς Μακόνελ έκαναν επίσης λόγο για «ιστορική ημέρα» για την Αμερική και εξήραν την Μπάρετ, «εντυπωσιακή» νομικό, διόλου «ανακατεμένη στην πολιτική», τονίζοντας πως διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση.

Φυσικά όπως αναμένονταν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ μίλησε για «υποκρισία» και ότι η δικαστής Μπάρετ δεν επελέγη εξαιτίας των τυπικών της προσόντων, αλλά επειδή είναι φορέας απόψεων «της ριζοσπαστικής δεξιάς».

Ο Τ.Μπάιντεν επιχείρησε πάλι να μεταφέρει την πολιτική ατζέντα στον κορωνοϊό λέγοντας πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει παραδοθεί και κουνάει «λευκή σημαία» απέναντι στην πανδημία για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση από το Ν.Τραμπ ότι εκείνος «κουνάει λευκή σημαία όλη του ζωή», «δεν βγαίνει από το υπόγειό του» και είναι «αξιολύπητος υποψήφιος»,

Ο 74χρονος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που αποκαλεί «κοιμήση Τζο» τον αντίπαλό του, έχει εξάλλου πει επανειλημμένα πως μάλλον ο 77χρονος βετεράνος της κεντρώας πτέρυγας των Δημοκρατικών πάσχει από άνοια κάποιας μορφής.

«Άλλα τέσσερα χρόνια με τον Τζορτζ... με τον Τζορτζ...» άρχισε να λέει ο Μπάιντεν μπροστά στις κάμερες, προτού πει «αν επανεκλεγεί ο Τραμπ, θα βρεθούμε σ’ άλλο κόσμο». «Ούτε τ’ όνομά μου δεν μπορεί να θυμηθεί», πολυβόλησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Twitter.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι γνωστός για τις γκάφες του, ενώ του λείπει το ρητορικό χάρισμα καθώς για να πει τις πιο απλές δηλώσεις πρέπει να τις έχει γραμμένες σε χαρτί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ27 Οκτωβρίου, 2020 23:35

    ΤΕΞΑΣ !
    ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΗ .
    ΟΥΣΑΡΟΙ !
    ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ....
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις