Η άβολη αλήθεια για το Θερμό επεισόδιο



Σαν να μην έφτανε αυτό, αρχικά είχε διαρρεύσει η πληροφορία, ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μας έκανε επίσκεψη εξαιτίας του καιρού. Αυτή την δικαιολογία δεν την δέχτηκε κανείς φυσικά
και η φημολογούμενη μυστική αποστολή ελληνικού f16 που φωτογράφησε τις κινήσεις του Oruc Reis, μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι Τούρκοι προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

Το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι ότι οι Τούρκοι κάνουν πράξη την απειλή τους για έρευνες για φυσικό αέριο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά το ότι όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου ακολουθούν κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα, για πρώτη φορά στα χρονικά και πραγματικά μας έχουν δημιουργηθεί ορισμένες απορίες.
Πράγματι τα κόμματα κοιτάνε το κοινό εθνικό συμφέρον ή έχει γίνει κάποια συμφωνία με την Τουρκία; Ενισχύεται αυτό το σενάριο για δύο λόγους.
  1. Τι συζήτησε προ ολίγων μηνών ο Αλ.Τσίπρας με τον Ερντογάν; Οι δυο ηγέτες συνομιλούσαν για 2 ολόκληρες ώρες και εμείς μάθαμε τι ειπώθηκε στα πρώτα λεπτά μόνο.
  2. Λίγες ημέρες πριν από την πρόκληση της Τουρκίας, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο φόβος του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, με ένα τρόπο εξόφθαλμα αρνητικό, το λιγότερο. Ο κόσμος ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται με αυτό το γεγονός.
Το Κράτος έχει συνέχεια. Ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, επηρεάζει και την τωρινή. Σίγουρα θα θυμάστε τι έγινε με την περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ΝΔ διαφωνεί με αυτή την Συμφωνία, αλλά την σεβάστηκε μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, αφού παράγει νομικά αποτελέσματα. Τι είχε ειπωθεί στην συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Ερντογάν;

Τώρα που οι Τούρκοι εισβάλουν μέσα σε ελληνικές περιοχές όποτε θέλουν και κάνουν ότι θέλουν, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού προβληματίζεται για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συμπερασματικά, η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι πρόθυμη να απαντήσει δυναμικά στην Τουρκία, αλλά βλέπουμε ότι κρατάει μια στάση αναμονής.Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα χρειαστεί να γίνει θερμό επεισόδιο, γιατί πολύ απλά ο Ερντογάν θα έχει ήδη νικήσει. Οι δικαιολογίες είναι πολλές και διάφορες αλλά ένα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: Οι Τούρκοι έκαναν γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η Ελλάδα τότε είπε ότι δεν μπορεί να επέμβει στρατιωτικά, επειδή η Κύπρος είναι……ξεχωριστό Κράτος. Τώρα που οι Τούρκοι κάνουν έρευνες και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τι θα πούμε;;;















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις