Κλαμα η ΝΤΠ...Άνετη νίκη στις προεδρικές εκλογές θα έχει ο Ν.Τραμπ μετά την αθώωσή του

Άνετη νίκη στις προεδρικές εκλογές θα έχει ο Ν.Τραμπ μετά την αθώωσή του: Τι θα μπορούσε να ανατρέψει την επανεκλογή του 

Η αναμενόμενη αθώωση Ν.Τραμπ θα έχει πολύ αρνητικό πολιτικό αντίκτυπο στους Δημοκρατικούς και του δίνει αέρα νίκης για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης
Νοεμβρίου του 2020 τις οποίες αναμένεται να τις κερδίσει με μεγάλη ευκολία για μια σειρά λόγων:
Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν να αντιτάξουν κάποιον σοβαρό υποψήφιο για να αντιμετωπίσει το Ν.Τραμπ και ο Τζον Μπάιντεν ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος θεωρείται «καμμένο χαρτί» εξαρχής. 
Οι Ρεπουμπλικάνοι με την καταψήφιση του σχεδίου παραπομπής σε δίκη του Ν.Τραμπ, στην πλειοψηφούσα από αυτούς Γερουσία (εκεί που μετράει δηλαδή) έδειξαν ότι είναι συσπειρωμένοι γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο και ότι του αναγνωρίζουν πως τους έφερε στην κυβερνητική εξουσία και θα τους διατηρήσει σε αυτήν.
Η συσπείρωση των Ρεπουμπλικάνων γύρω από το Ν.Τραμπ σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι τους θα πάνε μαζικά για να τον ξαναεκλέξουν και ότι αποδέχονται την πολιτική του άσχετα με την τάση του συνόλου των, ελέγχόμενων από το αμερικανικό «βαθύ κράτος», ΜΜΕ να την δαιμονοποιούν.
Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κρίθηκε αθώος συγκεντρώνοντας τη στήριξη όλων, πλην ενός, των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.
Οι 52 από τους 100 γερουσιαστές κήρυξαν τον Αμερικανό πρόεδρο αθώο για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και 53 γερουσιαστές αθώο για την κατηγορία παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ένα ειδικό δικαστήριο.
Μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία και με τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου να πλησιάζουν τάχιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει σήμερα (20:00 ώρα Ελλάδας) διάγγελμα προς το έθνος, όπου αναμένεται να καταγγέλλει και πλέον δικαιωμένος το «κυνήγι μαγισσών βασισμένο σε ψέματα» από πλευράς των Δημοκρατικών.
Συνάμα η ψηφοφορία στην Γερουσία του έδειξε και ποιος είναι ο μοναδικός εσωκομματικός του αντίπαλος τον οποίο και θα επιχειρήσει να τον περιορίσει για να μην προκαλέσει ζημιές στις προεδρικές εκλογές.
Είναι ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνι, ο μοναδικός γερουσιαστής του κόμματός του που ψήφισε υπέρ της καταδίκης Τραμπ.
Ο Τραμπ μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα βίντεο στο οποίο η αφηγήτρια κατηγορεί τον συντηρητικό πολιτικό, τον αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2012, ότι δουλεύει «μυστικά» για λογαριασμό των Δημοκρατικών και ότι «κορόιδευε» τόσο καιρό τους Ρεπουμπλικάνους.
«Παριστάνοντας τον Ρεπουμπλικάνο, προσπάθησε να παρεισφρήσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αναλαμβάνοντας υπουργός Εξωτερικών», συνεχίζει το διαφημιστικό μήνυμα. Αναφέρεται στη φημολογία κατά την οποία το 2017 ο Τραμπ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον Ρόμνι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Αν είχε επιδείξει την ίδια ενέργεια και οργή για να για να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, θα μπορούσε να είχε κερδίσει τις εκλογές», έγραψε λίγο αργότερα.
Εν ολίγοις του προσάπτεται προσωπική εμπάθεια επειδή εν τέλει δεν έγινε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, αλλά την θέση την πήρε ο Μάικ Πομπέο.
Ο Ρόμνι, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ήταν ο υποψήφιος που αντιμετώπισε τον τότε πρόεδρο Ομπάμα, που διεκδικούσε δεύτερη θητεία το 2012.
«Θα αντιμετωπίσω πολλή μοναξιά» από πολιτική σκοπιά μετά την απόφαση αυτή, προέβλεψε ο Ρόμνεϊ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος ήδη απαιτεί να αποπεμφθεί ο γερουσιαστής Ρόμνι από το GOP. «Ήταν πολύ αδύναμος για να νικήσει τους Δημοκρατικούς» το 2012 κι έτσι «τώρα προσχωρεί σε αυτούς».
Ο πρόεδρος παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στους Ρεπουμπλικάνους ψηφορόρους και η στήριξή του θα είναι μαζική.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα απευθύνει ένα διάγγελμα προς το έθνος σήμερα το μεσημέρι «παρουσιάζοντας τη ΝΙΚΗ της χώρας μας στην Απάτη της παραπομπής!». 
Στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ ανάρτησε ένα βίντεο με συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του για μελλοντικές εκλογές από το 2024 και μετά που τελείωναν με το σύνθημα «Trump 4EVA» (Τραμπ για ΠΑΝΤΑ).
Πάντως, το αμερικανικό Σύνταγμα περιορίζει την εκλογή των Αμερικανών προέδρων σε δύο συναπτές τετραετείς θητείες.
Οι Δημοκρατικοί διέπραξαν «κολοσσιαίο πολιτικό λάθος» κινώντας τη διαδικασία παραπομπής στη δικαιοσύνη με σκοπό την καθαίρεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έκρινε ο πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ λίγη ώρα μετά την αθώωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου από το σώμα.
«Αυτή τη στιγμή, είναι οι χαμένοι», ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται «σε καλή θέση» εννέα μήνες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Μακόνελ σε δημοσιογράφους.
Όλα αυτά είναι όντως αλήθεια εκτός εάν υπάρξουν ανατροπές μέχρι τις εκλογές και αυτές θα μπορούσαν να είναι οικονομικές.
Στην οικονομία ο Ν.Τραμπ έχει εξασφαλίζει την επανεκλογή του εκτός εάν υπάρξει μια καινούρια οικονομική κρίση τύπου Lymman Brothers μόνο που αυτή την φορά θα έχει να κάνει με το ίδιο το δολάριο.
Στις ΗΠΑ με εξαίρεση τον Τζίμι Κάρτερ και τον Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο στα νεώτερα χρόνια, οι Αμερικανοί πρόεδροι επανεκλέγονται, εκτός εάν «πληρώσουν» κάποια οικονομική καθίζηση.
Οι μειώσεις επιτοκίων δανεισμού, η αποκλιμάκωση της έντασης στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η αντοχή που έχει επιδείξει ο κλάδος των υπηρεσιών σε πολλές χώρες φαίνεται πως έχουν αποτρέψει την εκδήλωση ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.
Εχουν υπάρξει αρνητικές πρωτογενείς επιπτώσεις εξαιτίας της μείωσης των επενδύσεων από επιχειρήσεις, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν λίγα σημάδια για εκδήλωση δευτερογενών επιπτώσεων σε απασχόληση, καταναλωτική εμπιστοσύνη και κατανάλωση νοικοκυριών. Ωστόσο η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και εξαρτάται από τη βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και από την ενίσχυση των επενδύσεων.
Ο ΟΟΣΑ στην τελευταία του μελέτη επανεξέτασε προς τα κάτω την παγκόσμια μεγέθυνση, η οποία είναι η πιο χαμηλή τα τελευταία δέκα χρόνια (2,9% εφέτος και 3% για το 2020), επισημαίνοντας μάλιστα ότι αν οι κυβερνήσεις δεν αντιδράσουν, η μεγέθυνση θα αξιολογηθεί ακόμη πιο χαμηλά. Ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζεται μόνο σε τρεις χώρες: Ινδία, Ινδονησία και Κίνα. Οι άλλες χώρες κυμαίνονται από 0% έως 2%.
Όλοι γνωρίζουν πόσο εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ένα οικονομικό χάος ειδικά εάν έχει ως αποτέλεσμα την ήττα κάποιου τον οποίο το Παγκόσμιο Σύστημα δεν τον αποδέχεται.
















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις