ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΡΑΚΟ...!!!



Σκεφτηκα αρκετα πριν συνταξω αυτο το κειμενο οχι γιατι φοβηθηκα,μηπως με παρεξηγησουν αλλωστε ποτε δεν με ενοιαζε αυτο,αλλα γιατι υπαρχουν
ανθρωποι που τους
αρεσει να ζουν μεσα σε ενα παραμυθι κι εγω θα τους χαλαγα τη συνταγη...
Φανταστειτε λοιπον τον μαγο Μερλιν και πως μπορουσε να υποτασσει ενα δρακο....Φανταστειτε λοιπον παλι....να μην υπηρχε δρακος....!!!
Τι θα ηταν ο μαγος Μερλιν ....ενα τιποτα....
Καπως ετσι ειναι λοιπον  η ιστορια....Παντα υπαρχει ενας μαγος Μερλιν αλλα για να μπορει να εχει δυναμη πρεπει απαραιτητα να υπαρχει κι ενας δρακος...!!!
Το Νοέμβριο του 73, μπήκαν στο Πολυτεχνείο μερικοί
αναρχικοί, όπως μπήκαν και τον Νοέμβριο του '85 και μπαίνουν κάθε Νοέμβριο - και καταστρέφουν κτίρια, λεηλατούν κ.λπ. - οι οποίοι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Η διαφορά μεταξύ 73 και τώρα είναι στο ότι, τότε, επειδή το καθεστώς ήταν μεταδιδακτορικο(ο Μαρκεζινης μετα το δημοψηφισμα και την παραιτηση των απριλιανων ειχε παρει εντολη σχηματισμου κυβερνησης με την προυποθεση να κανει εκλογες 10 φεβρουαριου το1974), δείλιασε να τους διάλυσει - για να μην το πουν δικτατορία! - ενώ μετέπειτα το Δημοκρατικό Καθεστώς τους διαλύει με βία ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
 Κάθε χρόνο μιλάνε για νεκρούς, με ψεύτικους αριθμούς και ψεύτικα ονόματα.
Υπάρχουν, βέβαια, νεκροί των ημερών εκείνων, αλλά  οι περισσότεροι χτυπήθηκαν σε επιθέσεις που έγιναν για να καταληφθούν το υπουργείο Δημ. Τάξεως και ο ΟΤΕ, ενώ οι υπόλοιποι χτυπήθηκαν από «αδέσποτες» στα σπίτια τους ή σε περιοχές άσχετες με το Πολυτεχνείο; Κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΝΙΑ

  Αποτέλεσμα εικόνας για κεφαλη σβορωνου

Την πρωτη επετειο του Πολυτεχνειου αναμεσα σε λουλουδια και φωτογραφιες νεκρων(υπηραν φωτος ακομα κι απο νεκρους του 44 ακομα και του εμφυλιου) υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής»


Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας  ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ»  (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι «παστέλ» - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).
Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών.

ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

 Πέντε ολόκληρες ώρες κατέθετε στον ανακριτή Τσεβά ο «δημοσιογράφος » Γρηγόρης Παπαδάτος κι αφού εβγαλε τους μισούς Αθηναίους σκοτωμένους είπε πως στο Νεκροταφείο Ζωγράφου έχουν θάψει τις χιλιάδες των νεκρών και έβαλε τον τότε Δήμαρχο Μπέη να σκάβη για να τους βρη.
Φυσικα ακομα ψαχνουν...

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ο πίνακας με τους νεκρούς που συνέταξε το 1982 ο «αντιστασιακός» υπαρχηγός της Αστυνομίας, Σαμπάνης, κατόπιν εντολής του «αντιστασιακού» υπουργού Σκουλαρίκη ο οποίος πίστευε πως η προηγούμενη κυβέρνηση «είχε φάει» τα θύματα του Πολυτεχνείου.
Στο έγγραφο, συγκεκριμένα σημειώνεται κατά λέξη πως «ουδείς εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Εις τους πέριξ, όμως, του Πολυτεχνείου χώρους, φέρονται ότι εφονεύθησαν δώδεκα άτομα».
Οι νεκροι ηταν ειτε απο αδεσποτες σφαιρες που βρηκαν ανθρωπους σε μπαλκονια ειτε απο επιδρομες ατομων που προσπαθουσαν να καταλαβουν υπουργεια και οργανισμους οπως το Δημοσιας Ταξεως και τον ΟΤΕ...

Σχετική εικόνα


Οι σκοτωμένοι - όπως τους παρουσιάζει ο Σαμπάνης - είναι: 1) Engeiand Toril Margete, 22 χρονών, 2) Δημ. Θεοδώρου, 51 χρονών, 3) Alex Karakas Basri, 42 χρονών, 4) Μάρκος, Καραμάνης, 23 χρονών, 5) Διομ. Κομνηνός, 17 χρονών, 6) Νικ. Μαρκούλης, 24 χρονών, 7) Βασιλική Μπεκιάρη, 17 χρονών, 8) Μιχ. Μαυρογιάννης, 19 χρονών, 9) Γεώργ. Σαμούρης, 23 χρονών, 10) 'Αλεξ. Σπαρτίδης, 16 χρονών, 11) Βασ. Φαμέλιος 26 χρονών και 12) Γεώργ. Γεριτσίδης, 48 χρονών.

ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΤΑΝΚ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Ο γνωστος πλεον υπιλαρχος Γουνελας που εδωσε την εντολη να πεσει η πυλη του Πολυτεχνειου λεει οτι ο στρατος ειχε ερθει σε συμφωνια με την "επιτροπη" και τον Λαλλιωτη ο οποιος φωναζε με μια ντουντουκα να κανουν στην ακρη να πεσει η πυλη ωστε να απεγκλωβιστουν οι φοιτητες επειδη πισω απο την πυλη υπηρχαν πολλα σιδερα και 2 αυτοκινητα που την μπλοκαραν.Η μονη τραυματιας ηταν μια Ρηγοπουλου η οποια χτυπησε καταλαθος απο ενα σιδερο που πεταχτηκε καμια 20αρια μετρα παραπερα....Κανεις δεν τον διεψευσε ποτε....



Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΤΕ

«Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ [...] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις». Φοιτητικό φυλλάδιο του ΚΚΕ «Πανσπουδαστική», τεύχος 8, Φεβρουάριος, 1974

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

 Οι συντάξεις για τις οικογένειες των «θυμάτων» του Πολυτεχνείου, που πρόσφερε γενναιόδωρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διαταγή του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Μαγκάκη ηταν ενα ακομα μεγαλο φιασκο.
Προς τιμην των οικογενειων,κανεις δεν προσηλθε κι ακόμα περιμένουν τους ανύπαρκτους δικαιούχους τους.

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για κεφαλη σβορωνου

Χιλιάδες παιδάκια έχουν καταθέσει λουλούδια στην κεφαλή στο Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή πανεπιστημίου Νίκου Σβορώνου, φιλοτεχνηθηκε απο το γνωστο γλυπτη Μεμο Μακρη,ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973 !!!

Ο ανωτερω καθηγητης ζουσε εκεινη την εποχη στο εξωτερικο και επεστρεψε στην Ελλαδα μετα την επταετια καταθετοντας κι αυτος φορο τιμης στο συγκεκριμενο αγαλμα.

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ''ΝΕΚΡΟΥ'' ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ!!!! 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ 

  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμμία χούντα!

Σκοπίμως αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973 μετα το δημοψηφισμα, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Αυτό που πέτυχε στην ουσία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθιδρυθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες






ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!




SINOMOSIOLOGOS











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις