Έκρηξη από Χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλανδρι




Άγνωστοι δράστες πέταξαν, κατά του προξενεί στις 3:20 τα ξημερώματα, χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου στην οδό Τζαβέλα
στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σημειώθηκε τελικά έκρηξη στο σημείο, γεγονός που δεν είχε επιβεβαιωθεί αρχικά από την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ παράλληλα εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά και εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν στο Ρωσικό Προξενείο, πέταξαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε φυλάκιο της αστυνομίας που βρισκόταν δίπλα το προξενείο», δήλωσε η ρωσική πρεσβεία.
«Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές… Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας διεξάγουν έρευνα», πρόσθεσε ο ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξετάζουν τη χειροβομβίδα
Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό προξενείο. Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία




















ΠΗΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις