Mε εντολή Ράμα η εκτέλεση Κατσίφα

rama_main01


Από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή εξόντωσης του Κατσίφα - Τώρα στήνουν δικογραφία εναντίον του νεκρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλβανών αστυνομικών

Με βάση διασταυρωμένες μαρτυρίες, είναι πλέον κοινός τόπος ότι ο θάνατος του Κατσίφα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτοί που τον σκότωσαν δεν ήταν απλοί Αλβανοί αστυνομικοί, αλλά οι εκπαιδευμένες για τέτοιες περιπτώσεις Ειδικές Δυνάμεις οι οποίες έχουν επανειλημμένα διεκπεραιώσει πολύ δυσκολότερες αποστολές χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσουν.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, η εντολή δόθηκε από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού. Ολα δείχνουν ότι ο Εντι Ράμα αξιοποίησε το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν οπλισμένος και πυροβολούσε στον αέρα ώστε με την εκτέλεσή του να κάνει επίδειξη ισχύος και να καλλιεργήσει τον φόβο στην ελληνική μειονότητα.

Η παραπάνω πληροφορία ενισχύεται και από το γεγονός ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο αρμόδιος για την Αστυνομία υπουργός Εσωτερικών Φατμίρ Τζάφαϊ είχε παραιτηθεί για να αντικατασταθεί από τον σύμβουλο ασφάλειας του πρωθυπουργού και πρώην στρατηγό Σαντέρ Λιέσι.

Ο τελευταίος, όμως, δεν είχε ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του επειδή εκκρεμεί η έγκριση του διορισμού του από την αλβανική Βουλή. Η παραίτηση Τζάφαϊ αρχικά αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά την καθοδηγούμενη από αυτόν αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας με την κωδική ονομασία «Vol-Vo4», η οποία διεξήχθη σε 12 πόλεις της Αλβανίας.

Στην επιχείρηση αυτή, που διήρκεσε τρεις ημέρες, συμμετείχαν 1.500 αστυνομικοί και είχε στόχο να εξαρθρώσει ένα ισχυρό δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών με διασυνδέσεις στα κυβερνητικά κλιμάκια. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο αδερφός του Τζάφαΐ ήταν μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και μάλιστα, είχε βρεθεί, υπόλογος στην Ιταλία για τις δραστηριότητές του αυτές.










ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις