Την λένε ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, την αγαπώ πολύ…

 


Με αφορμή την στυγνή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη πατριώτη Κατσίφα Κωνσταντίνου από τα πυρά των αθλίων επίλεκτων δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας, που μπροστά τους
ωχριούν και οι Άθλιοι του Βίκτωρα Ουγκώ…
να υπενθυμίσουμε εν τάχει τα οργανωμένα πογκρόμ σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που σκοπό έχουν τον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου από την Ελληνική Γη, αρχής γενομένης από τις ωμότητες των Τσάμηδων (1940-1944).
Οι Τσάμηδες ως μίσθαρνα όργανα των Ιταλών και των Γερμανών κατακτητών, όχι μόνο πολέμησαν κατά των Ελλήνων, αλλά προέβησαν σε φρικαλέα εγκλήματα και ομαδικές εκτελέσεις Ελλήνων της Ηπείρου αποσκοπώντας στην αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού της Τζαμουριάς, για την εύκολη προσάρτησή της στην Αλβανία. Λόγω των ειδεχθών εγκλημάτων τους μετά την  ήττα του Άξονα εγκατέλειψαν ολοταχώς την Ελλάδα για να αποφύγουν την τιμωρία της δικαιοσύνης και τα αντίποινα. Επειδή τα εγκλήματα των Τσάμηδων κατά των Ελλήνων της Ηπείρου δεν έχουν τέλος, μεταφέρω ενδεικτικά μόνο ετούτο το νούμερο από το βιβλίο του καθηγητού Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου «ΗΠΕΙΡΟΣ» σελ. 173 Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ. Δολοφονημένοι νεκροί 632 και απαχθέντες από την Θεσπρωτία 428. Στις 29/9/1943 εκτέλεσαν τον Μανιάτη Νομάρχη Γεώργιο Βασιλάκο και 49 Προκρίτους της Παραμυθιάς.
Ακολούθησαν οι διώξεις, εκβιασμοί, τρομοκρατίες, βιαιότητες, καταδίκες και δολοφονίες από το καθεστώς του Στάλιν των Βαλκανίων Εμβέρ Χότζα, ο οποίος επέβαλλε την υποχρεωτική αλλαγή ονομάτων, που είχαν στόχο τον δραματικό περιορισμό του ελληνικού στοιχείου.
Ήταν 1990 όταν 4 νέοι από τη Βόρεια Ήπειρο πέφτουν νεκροί από πυρά Αλβανών στρατιωτών, στην προσπάθεια τους να φύγουν για την Ελλάδα. Οι αλβανικές αρχές δεν παρέδωσαν τις σωρούς τους, καθώς το καθεστώς δεν τους έδινε για ταφή.
Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2010 εκτελείται από παρακρατικούς Αλβανούς με τον πλέον ειδεχθή τρόπο ο Βορειοηπειρώτης Αλέξανδρος Γκούμας. Το έγκλημά του βαρύτατο. Μιλούσε Ελληνικά. Οι δολοφόνοι του απαίτησαν από τον Αλέξανδρο να μη μιλάει ελληνικά. Ο Αλέξανδρος υπερασπιζόμενος την γλώσσα των προγόνων του δεν συνεμορφώθει με τις απειλές των παρακρατικών. Αποτέλεσμα: Λίγα μέτρα από το σπίτι του εμβόλισαν την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Αλέξανδρος και για να είναι σίγουροι ότι πέτυχαν στην αποστολή δολοφονίας που είχαν αναλάβει, πέρασαν δύο φορές  με το αυτοκίνητο πάνω από το άψυχο κορμί του Αλέξανδρου. Και η ελληνική κυβέρνηση του ΓΑΠ το έκανε γαργάρα. Προέχει να μη μας θυμώσουν οι δολοφόνοι. Για να μακελεύουν κάθε χρόνο όσους γουστάρουν. Δεν μπορεί κάποτε θα αδειάσουν τα ελληνικά χωριά και τότε θα ησυχάσουμε.
Τον Νοέμβριο του 2016 οι Αλβανικές αρχές προέβησαν στην κατεδάφιση 19 οικημάτων στην Χειμάρρα με το σκεπτικό της διευκόλυνσης της ανάπλασης της περιοχής. Όπως επισημαίνουν οι Χειμαρριώτες στο CNN Greece, αισθάνονται κατατρεγμένοι από τη γη που γεννήθηκαν, ξεριζωμένοι από τα σπίτια που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και αντιμέτωποι με τον όλεθρο της κατεδάφισης των οικημάτων που έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια για να στεγάσουν τα όνειρα της οικογένειάς τους.
Τον Ιούνιο του 2017 κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας, όπου αυτόχθονες Έλληνες οι οποίοι υπεράσπιζαν τις εστίες τους και τις  περιουσίες τους, τραμπούκοι Αλβανοί άνευ λόγου και αιτίας εισήλθαν βιαίως στην αίθουσα και ξυλοκόπησαν αγρίως τους παρευρισκόμενους. Το ελληνικό ΥΠΕΞ για τα απαράδεκτα βίαια περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Χειμάρρας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία».
Στις 30 Αυγούστου του 2017 δεν δίστασε ο προβοκάτορας Ταχήρ Βελίου γνωστό αφασικό μαλάκιο του παρακράτους της Αλβανίας να στραφεί και κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου κατηγορώντας τον, άκουσον άκουσον, ως κύριο υπεύθυνο εξελισσόμενου σχεδίου για την εξελληνισμό της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες πολιτικούς ότι οι Βορειοηπειρώτες ανά τους αιώνες με θυσίες δεν διατήρησαν μόνο την ελληνικότητά τους, αλλά προσέφεραν τα μέγιστα στο Ελλαδικό κράτος τόσο μέσω των Βορειοηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών (Ζάππα, Σίνα, Μπάγκα, Ζωγράφο κ.α) όσο και μέσω της συστράτευσης στους κοινούς εθνικούς αγώνες.
Όμως, όλο αυτό το ανθελληνικό και δολοφονικό πνεύμα τρέφεται και από την γραικυλική συμπεριφορά των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες βοήθησαν ποικιλοτρόπως την Αλβανία χωρίς ακόμα να άρουν το εμπόλεμο. Ζοφερές οι ημέρες που έρχονται για όλα τα εθνικά μας θέματα εν μέσω μιας καθημαγμένης Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους θεσμούς της. Μεγάλο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον ομοφυλόφιλο τοξικομανή Ζακ Κωστόπουλο και η ενεργητικότητα του Μητσοτάκη εξαντλείται με τις άδειες του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα. Για τον στυγνά εκτελεσμένο Πατριώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα δεν υπάρχει χρόνος και ενδιαφέρον. Δυστυχώς περισσεύουν η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ο ενδοτισμός, και ο απέραντος ωχαδερφισμός!!!












ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις