Άρχισαν τα όργανα: Παρανομοι μετανάστες επιτίθενται κατά αστυνομικών αρχών στη Λέσβο

Σχετική εικόνα 


Ήταν θέμα χρόνου να γίνει και αυτό. Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για το πολύπαθο νησί που δέχεται καθημερινά δεκάδες
παρανομοι μετανάστες από την Τουρκία.
Μεγάλη ανησυχία στους κόλπους των ελληνικών αρχών και φυσικά στους κατοίκους του νησιού, έχει προκαλέσει το νέο κύμα βίας και εγκληματικότητας από μεγάλες ομάδες μεταναστών, που πλέον αλωνίζουν σε όλη τη Λέσβο.

Αφού λοιπόν γνωστοποιήθηκε πως κάνουν μέχρι και...πλιάτσικο στα χωριά του νησιού κλέβοντας και σφάζοντας ζώα , οι παρανομοι μετανάστες αποθρασύνονται εντελώς, επιτιθέμενοι στις αστυνομικές αρχές.

Δύο πολύ πρόσφατα περιστατικά, από τα πολλά που συμβαίνουν και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανησυχούν τις αρχές του νησιού.

Πρόκειται αρχικά για την επεισοδιακή σύλληψη ενός 38χρονου παρανομου μετανάστη, τον οποίο και είχαν σταματήσει οι αστυνομικοί για έλεγχο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και όταν οι αστυνομικοί....τόλμησαν να τον συλλάβουν, εκείνος όχι μόνο τους εξύβρισε αλλά αντιστάθηκε χτυπώντας και απειλώντας τους αστυνομικούς.

Το δεύτερο -και πιο σοβαρό περιστατικό- αφορά δύο νεαρούς παρανομους μετανάστες ,ηλικίας 24 και 28 χρόνων, που εντοπίστηκαν στη Μυτιλήνη και αρνήθηκαν να ερευνηθούν από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολούθησε ένα σύντομο ανθρωποκυνηγητό, αφού προηγουμένως είχαν επιτεθεί βίαια στα όργανα της τάξης.



Όπως αποκαλύπτεται, για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν,  στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 24, 20 και 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, χθες (29-03-2018) το απόγευμα, ο 24χρονος δράστης, ενεπλάκη σε επεισόδιο με 22χρονο αλλοδαπό, υπεύθυνο καταστήματος στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυμάτισε τον τελευταίο με σουγιά, σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Ακολούθως, με τη συνδρομή του 20χρονου και του 19χρονου, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, τράπηκε σε φυγή.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία περιστατικά βίας από πλευράς των παρανομων μεταναστών στη Λέσβο, σε ένα νησί που σηκώνει αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού ήδη από τον χειμώνα του 2015. 

Ωστόσο η αντίσταση και το θράσος που δείχνει η πλειοψηφία των παρανομων μεταναστών πλέον φανερά ΚΑΙ κατά των αρχών, αποτελεί από μόνο του ένα στοιχείο που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τα όσα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Το ερώτημα δεν είναι το εάν θα συμβεί μία ανεξέλεγκτη εξέγερση στο πολύπαθο νησί, αλλά το πότε.







ΠΗΓΗ 






















Σχόλια

  1. Πρέπει ὁ στρατός μαζί καί ἡ ἀστυνομία, νά φτύσουν τήν κυβέρνηση τῶν προδοτῶν πολιτικῶν καί νά ἀναλάβουν τήν ἐλευθερία τῆς χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις