Σενάριο αρπαγής ή δολοφονίας των «8» Τούρκων εντός ελληνικού εδάφους από την ΜΙΤ

 


Πόσο μπορεί να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα για τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς που θεωρεί πραξικοπηματίες ο Ρ.Τ. Ερντογάν; Η αλήθεια είναι
πώς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη συνιστούν ένα ισχυρό μέσο πίεσης προς την Αθήνα και ήδη έχει καταφέρει ο Τούρκος πρόεδρος να ανοίξει τη συζήτηση και στη χώρα μας, αλλά υπάρχει και η τουρκική ΜΙΤ.

Η απαγωγή των έξι «Γκιουλενιστών» από το Κόσοβο χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν έδειξε πώς ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος για τα πάντα. Ακόμη και για μία επιχείρηση αρπαγής τους από το ελληνικό έδαφος. Σε καμία περίπτωση ασφαλώς η Ελλάδα δεν είναι Κόσοβο και οι «8» συνοδεύονται διαρκώς σε κάθε τους βήμα. Αυτό όμως συμβαίνει σήμερα. Αν απελευθερωθούν κανείς δεν γνωρίζει τί μπορεί να συμβεί. Η τουρκική ΜΙΤ έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων στη Γερμανία και στην Γαλλία και δρα σχεδόν ανενόχλητη. 

Υπάρχουν λοιπόν οι φόβοι στην ελληνική κυβέρνηση μήπως στηθεί μία επιχείρηση για την αρπαγή των «8» Τούρκων στρατιωτικών από την στιγμή που αφεθούν ελεύθεροι. Ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαίωσε ότι η απελευθέρωσή τους δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς αυτό επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Το ενδεχόμενο στήσιμο μιας ενέδρας, όμως, σε ελληνικό έδαφος, μιας απαγωγής ή, ακόμα χειρότερα, μιας δολοφονικής ενέργειας θα συνιστούσε τεράστιο πλήγμα στο κύρος της Ελλάδας. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που οι μυστικές υπηρεσίας της Τουρκίας θα δρούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Παρότι η Δύση «πυροβολεί» το Κρεμλίνο μετά τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξική ουσία, κανείς δεν δίνει σημασία στο μακρύ χέρι του Ερντογάν στη Δύση.

Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ που ζουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απασχολούμενοι σε ταξιδιωτικά γραφεία, μεταφραστικές ομάδες, τράπεζες και μουσουλμανικά τεμένη φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε προνομιακό πεδίο δράσης. Με απειλές, απαγωγές και ύποπτους θανάτους Κούρδων ακτιβιστών και μελών της αδελφότητας Γκιουλέν έχουν προβληματίσει τις αρχές ασφαλείας πολλών κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. 
Στη Χάγη, μάλιστα, λέγεται ότι έχει έδρα ένα άρτια δομημένο και πολυπληθές παράρτημα της ΜΙΤ. Στη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται και οι «λίστες θανάτου», στις οποίες έχουν καταχωρηθεί Κούρδοι, Τούρκοι, αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες που είναι σφοδροί επικριτές του Ερντογάν. Ενδεικτικό του κλίματος διωγμών που επικρατεί στη γείτονα είναι και το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός Τούρκων χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να περάσει στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο.

 

Λέει πολλά λοιπόν η σύνθεση της τουρκικής ομάδας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Δίπλα στον Ερντογάν πάντα ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χ.Ακάρ. Και παρών ο επικεφαλής της ΜΙΤ.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις