Μια φορά δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στους Τούρκους και η κυβέρνηση έτρεξε να διαψεύσει το γεγονός

Μια φορά δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στους Τούρκους και η κυβέρνηση έτρεξε να διαψεύσει το γεγονός


Eνα μη αναγνωρισμένο ελικόπτερο το οποίο αργότερα αναγνωρίστηκε ως Τουρκικό έκανε γύρω στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας, χαμηλές πτήσεις πάνω
από το νησί της Ρω, με τις ελληνικές δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα.

Ορισμένες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για ανταλλαγή πυροβολισμών, ωστόσο σε κάθε περίπτωση κρίνεται ως ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώθηκε ΑΛΛΑ:

Η Ελληνική Κυβέρνηση επειδή φοβήθηκε μην τυχόν προβούν σε αντίποινα οι Τούρκοι έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το συμβάν στη Ρω, υπογραμμίζοντας οτι δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε. Η κυβέρνηση μάλιστα πρόσθεσε ότι το συμβάν δεν ήταν και τόσο σημαντικό.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι προφανώς η κυβέρνηση φοβήθηκε την αντίδραση των στρατιωτικών μας και μας δείχνει αυτό που ξέραμε ήδη:

Ζούμε σε μια χώρα την οποία κυβερνάνε άτομα τα οποία «πάσχουν» από το σύνδρομο της ηττοπάθειας.

Δηλαδή τι θα πει ότι οι Τούρκοι δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο;

Αν όντως οι Τούρκοι δεν έκαναν κάτι, γιατί υπάρχουν αναφορές για Ελληνική απάντηση;

Μια φορά έγινε σωστή ενέργεια και αυτή θα πούμε ότι δεν έγινε ή ότι έγινε καταλάθος;

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους ανθρώπους. Δηλαδή όταν οι Τούρκοι εμβολίζουν ελληνικά πλοία είναι καλά και όταν εμείς πυροβολούμε (προειδοποιητικά) κάνουμε κάτι κακό;
Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και φυσικά δεν τονώνουν το ηθικό των πολιτών και των στρατιωτικών οι οποίοι βλέπουν ότι δύο συνάδελφοί τους, βρίσκονται εδώ και 40 ημέρες στα Τουρκικά «μπουντρούμια».

Συμπέρασμα:

Μια φορά δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στους Τούρκους και η κυβέρνηση έτρεξε να διαψεύσει το γεγονός. Αν δεν κινδύνευε το Έθνος ίσως και να γελούσαμε!

Ακόμα και να έγιναν τα πράγματα όπως τα λέει η κυβέρνηση, έπρεπε να βγει και να πει αυτό που είπε;

Με τι ψυχολογία αύριο-μεθαύριο θα πολεμήσουν οι Έλληνες τον εχθρό αν έχουν στο μυαλό τους, ότι δεν φυλάει κάποιος τα «νώτα» τους;








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις