Βενεζουέλα καλεί Ελλάδα: Εικόνες που έρχονται ταχύτατα στην χώρα μας

Βενεζουέλα καλεί Ελλάδα: Εικόνες που έρχονται ταχύτατα στην χώρα μας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 


Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση στην Βενεζουέλα, με εκατομμύρια πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα του λιμού και της άκρατης φτώχειας, την ώρα που
η κυβέρνηση Μαδούρο ρίχνει τις ευθύνες στο...εξωτερικό. 
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στην κομμουνιστική χώρα, είναι η πρωτοφανής διαταγή της κυβέρνησης για ξαφνική μείωση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, λίγους μήνες μετά την συνεχιζόμενη "έκρηξη πληθωρισμού" στη χώρα.
Όπως ήταν φυσικό η απόφαση αυτή της κυβέρνησης που κρίθηκε επιτακτική, προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της χώρας, με την ελπίδα πως στα ράφια θα αναγράφονται τουλάχιστον οι μισές τιμές.
Οι εικόνες από πολλές χιλιάδες εξαθλιωμένους Βενεζουελάνους να περιμένουν με τα....κουπόνια και τα λιγοστά τους χρήματα έξω από τα σούπερ μάρκετ διαμαρτυρόμενοι είναι ενδεικτικές:



«Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!», φωνάζουν οι εξαθλιωμένοι Βενεζουελάνοι, που συγκεντρώθηκαν στην κυριολεξία εν μία νυκτί, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για κάθετη μείωση τιμών, θυμίζοντας εικόνες 2015 από τις ελληνικές τράπεζες και τα βενζινάδικα. 

Αυτή η διαταγή όπως ήταν επόμενο προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων, ενώ υπάρχουν φόβοι πως πρόκειται απλά για μία προσωρινή λύση που όχι μόνο θα επιτείνει την έλλειψη τροφίμων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και αναδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα στην κομμουνιστική χώρα. 

Ακαριαία η σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, ιδιαίτερα από την στιγμή που για πολλούς κυβερνώντες ο αριστερός Νικολάς Μαδούρο διοικεί με....αξιοπρεπές τρόπο την Βενεζουέλα.

Εξάλλου για όλα «φταίνε οι ξένοι»:



Την ώρα που οι δικοί μας επευφημούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τον «δημοκρατικό Μαδούρο»:











ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις