Για αυτό η νέα Ρωσία του Β.Πούτιν δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την Σοβιετική Ένωση του κομμουνισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για η νέα Ρωσία του Β.Πούτιν


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για άλλη μία φορά απέδειξε πως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι τον συγχέουν με το "ένδοξο" αλλά και ματωμένο παρελθόν της
Σοβιετικής Ένωσης. 

Πολλές φορές  έχουμε προβάλλει την πραγματική εικόνα της νέας Ρωσίας που εδώ και 17 χρόνια βρίσκει συνεχώς την παλιά της δυναμική. Ωστόσο ο ηγέτης - "έμβλημα" της ορθόδοξης Ρωσίας ξεκαθαρίζει κάτι πολύ απλό:

"Δεν πρόκειται για την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης".

Και πράγματι, σε νέα του δημόσια εμφάνιση εντός Ρωσίας, ο "Τσαρ Βλαντ", επισκεπτόμενος το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Gorky Automobile Plant (GAZ), είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους για την πορεία και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μία συζήτηση που....ξέφυγε από τις εξαγωγές αυτοκινήτων και επεκτάθηκε στην παγκόσμια οικονομία και τα "λάθη" της Σοβιετικής Ένωσης.



Όταν ένας από τους εργαζόμενους ρώτησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν το πως είδε την εξέλιξη της παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος μάλλον έδωσε μία απάντηση την οποία πολλοί "δυτικοί ηγέτες" θα χρειάζονταν πολλά μαθήματα για να αντιληφθούν:
"Ξέρετε, για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να μελετήσετε πολύ προσεκτικά τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό που γνωρίζω και αυτό που βλέπω δείχνει ότι οι επιχειρήσεις σας βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Αναλύετε την αγορά, τα τμήματα μελέτης αυτής της αγοράς και με βάση αυτό λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τα μοντέλα (αυτοκίνητα) που θα παράγουν, για ποιο σκοπό και για ποια μέρη του κόσμου. Ο αριθμός των οχημάτων που μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο υπολογίζεται και λαμβάνεται υπόψη οι ανάγκες των δυνητικών πελατών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό".
Ο Ρώσος πρόεδρος εδώ μίλησε στην πολύ απλή και μαθηματική γλώσσα της αγοράς (Προσφορά - ζήτηση), ενώ στη συνέχεια αποδομώντας πλήρως την νοοτροπία της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης συμπλήρωσε:
"Ειλικρινά, αυτή η πρακτική ήταν ανύπαρκτη εδώ στη σοβιετική εποχή, επειδή η αγορά μας έκλεισε, η οικονομία έκλεισε και φτάσαμε στο σημείο να παράγουμε κυρίως για δικές μας ανάγκες. Και χρειαζόμασταν τα πάντα, οπότε η ποιότητα δεν ήταν προτεραιότητα, η ποιότητα ήταν δευτερεύον ζήτημα.
Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση ούτως ή άλλως. Επί του παρόντος, δεδομένου ότι η οικονομία μας και η αυτοκινητοβιομηχανία μας έχουν γίνει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, φυσικά, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά με τους καλύτερους παραγωγούς".
Σε αυτό το σημείο ο "Τσαρ Βλαντ" τα λέει όλα, πετώντας εκτός..."κάδρου" την Σοβιετική Ενωση με όλες τις παθογένειές της, τόσο στην οικονομία όσο και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. 
Εξάλλου δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο Β.Πούτιν είχε αναφερθεί και στα μεγάλα εγκλήματα των Σοβιετικών καθεστώτων (σε Ανατολική Ευρώπη αλλά και στην εγγύς Ρωσία), με αφορμή την επέτειο για τα 100 χρόνια της "Κόκκινης Επανάστασης". 
Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα της...αριστεράς και της πολιτικής ορθότητας, δεν δύναται οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο να αναφέρεται καν στα εγκλήματα επί της Σοβιετικής Ένωσης. 
Οι διαφορές ακόμη και στην νοοτροπία που χτίζεται είναι χαώδεις...







ΠΗΓΗ
































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις