Κούρδοι οι συλληφθέντες: Ετοίμαζαν επίθεση κατά του Ερντογάν στην Αθήνα ή «δώρο» της κυβέρνησης στον Σουλτάνο;

 


Οι συλληφθέντες στα διαμερίσματα του Παγκρατίου και του Νέου Κόσμου όπως όλα δείχνουν και χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο είναι Κούρδοι. Βρέθηκαν μάλιστα υλικά που θα
μπορούσαν να δημιουργήσουν και να πυροδοτήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, ετοίμαζαν επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν ενώ αυτό θα επισκέπτονταν την Αθήνα; 
 
Τίποτα δεν αποκλείεται λένε ανώτατες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται δε πώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν αναμένεται στην Ελλάδα 7-8 Δεκεμβρίου. Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο οι συλλήψεις των Κούρδων να είναι ένα δώρο της Ελλάδας στον Σουλτάνο, ο οποίος πολλές φορές έχει κατηγορήσει την χώρα μας για υπόθαλψη «Κούρδων τρομοκρατών».
Στα διαμερίσματα του Παγκρατίου και του Νέου Κόσμου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν πυροκροτητές, υλικά για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αμμωνιοδυναμίτιδα, καλώδια και ρολόγια. Στην Αντιτρομοκρατική εξετάζονται εννέα άτομα, 8 άνδρες και μία γυναίκα, τουρκικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν στα σπίτια για ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, ενώ εξετάζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και usb. Την ίδια ώρα  ανοίγουν οι επαφές στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς φαίνεται να έχουμε να κάνουμε με ένα παρακλάδι παρόμοιο με εκείνο που πριν από μερικά χρόνια είχε εντοπιστεί να μεταφέρει- με φουσκωτό που εντοπίστηκε στη Χίο-, όπλα για τους Κούρδους.

Η υπόθεση πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από την Τουρκία.








 ΠΗΓΗ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις