Βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη του 37χρονου που τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι στην Γλυφάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη του 37χρονου που τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι στην Γλυφάδα 


Καρέ-καρέ φαίνεται στο βίντεο η σύλληψη ενός 37χρονου στην Γλυφάδα που εικάζεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα όταν επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς για
μία κλήση της τροχαίας. 
Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, κ. Στράτος Μαυροειδάκος το πορτοφόλι που ο τροχονόμος είχε στην τσέπη του μπουφάν, στο ύψος της καρδιάς, τον έσωσε από ένα μοιραίο ίσως χτύπημα από το μαχαίρι του δράστη.
Αντίθετα τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, ευτυχώς ελαφρά, ένας ειδικός φρουρός που ήταν εκτός υπηρεσίας και έσπευσε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.
Στη Γλυφάδα σήμανε κόκκινος συναγερμός και η αστυνομία έστησε επιχείρηση για να συλλάβει τον 37χρονο, ο οποίος κρύφτηκε σε ένα κατάστημα οπτικών. Ο κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει και να εξελιχθεί σε τραγωδία ήταν μεγάλος, όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος.
«Ήταν μία δύσκολη κατάσταση. Δίπλα ήταν η παιδική χαρά και έπαιζαν παιδάκια, ενώ περισσότερα από 300 άτομα ήταν στην αγορά. Και υπήρχε ένα άτομο με δύο μαχαίρια στα χέρια, ο οποίος έτρεχε και έψαχνε να βρει καταφύγιο».
Στο βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφονται οι στιγμές αγωνίας. Αστυνομικοί βρίσκονται εκτός του καταστήματος οπτικών και προσπαθούν να πείσουν τον 37χρονο να παραδοθεί, ενώ ακούγονται ήχοι από ζημιές που προκαλεί ο δράστης εντός του καταστήματος, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ.
Ξαφνικά, ο δράστης βγαίνει τρέχοντας από το κατάστημα και πέφτει πάνω σε ένα αυτοκίνητο, με τους αστυνομικούς να ορμούν πάνω του και να του περνούν χειροπέδες.
«Σε παρόμοιο περιστατικό στην Αμερική θα υπήρχε σίγουρα πυροβολισμός από την πλευρά των αστυνομικών. Όμως οι αστυνομικοί δεν έβγαλαν καν τα υπηρεσιακά τους όπλα και κατάφεραν να λήξουν αναίμακτα τα επεισόδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, προσθέτοντας ότι τα Εξάρχεια είναι μία άλλη ιστορία: «Στα Εξάρχεια το θέμα είναι πολιτικό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχουν δίκιο οι πολίτες που φωνάζουν».











ΠΗΓΗ
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις