Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ένοπλες Ομάδες της Αριστεράς εκτελούν πολίτες

Ένοπλες Ομάδες της Αριστεράς εκτελούν πολίτες


Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καλεί σε νέες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, την επομένη των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τις οποίες τρεις άνθρωποι
σκοτώθηκαν και περί τους τριάντα συνελήφθησαν.
«Αύριο την ίδια ώρα, καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί», δήλωσε στο τέλος της χθεσινής ημέρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενωσης, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Αυτό που συμβαίνει στην Βενεζουέλα θυμίζει άλλες εποχές. Ο υποτιθέμενος «ανθρωπισμός» της Αριστεράς έχει μεταβληθεί σε σιδηρά πυγμή κατά των πολιτών, στην γραμμή των κομμουνιστικών καθεστώτων του παρελθόντος.
Οι μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας,  έχουν πάρει χαρακτηριστικά εμφυλίου.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν την Τετάρτη στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της χώρας, με τις προσυγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα να ξεκινούν μάλιστα από 26 διαφορετικά σημεία, με κοινό προορισμό τα κεντρικά γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.
Η ένταση έμελλε να χτυπήσει κόκκινο εν μέσω βίαιων επεισοδίων, με έναν 18χρονο φοιτητή να χάνει τη ζωή του από σφαίρα στο κεφάλι προερχόμενη από το φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για 24χρονη γυναίκα νεκρή σε πόλη στα σύνορα με την Κολομβία.
Ο αριστερός δικτάτορας, Νικόλα Μαδούρο, έχει διατάξει, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οπλισμένες ομάδες να βαρούν στο «ψαχνό» όσων αντιδρούν στις πολιτικές της Αριστεράς.
«Η ώρα της μάχης έχει φτάσει. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη μοίρα του έθνους μας», διακήρυξε προχθές ο 54χρονος πρόεδρος, καλώντας τους υποστηρικτές του να πάρουν τα όπλα «ενάντια στους προδότες της πατρίδας».
Σημειώνεται ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον άλλοι πέντε πολίτες.
Από την αρχή δε της κρίσης, εδώ και τρία χρόνια, στη χώρα έχουν συνολικά πέσει νεκροί πάνω από 64 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.
Κανονικότατη δικτατορία!
Το καθεστώς Μαδούρο έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας, καθώς έχει συγκεντρώσει τα πάντα στο κράτος, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία και στέλνοντας τους πολίτες στα συσσίτια.
Η αντιπολίτευση βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους με βασικό αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών (οι επόμενες προεδρικές είναι κανονικά προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2018).
Το καθεστώς Μαδούρο, ωστόσο, απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και βγαίνει στην αντεπίθεση με όπλα κατά των αντιφρονούντων πολιτών.
Αυτά τα εγκρίνει η ελλαδική κυβέρνηση, η οποία εξυμνεί την κατάσταση στην Βενεζουέλα;

ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου