Στα σκαριά διαγραφή του χρέους της Ελλάδας μαζί με έξοδo από τη ζώνη του ευρώ – Έτοιμο το σχέδιο Βερολίνου

 


«Είναι απαραίτητο να γίνει στην Ελλάδα μια ανιδιοτελή προσφορά. Πρώτον, να απελευθερώσουμε  την Ελλάδα από τα δεσμά ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, και δεύτερον, να απομειώσουμε
αυτό το μη βιώσιμο χρέος»!
Το σχέδιο του Χερ Σόιμπλε να διωχθεί η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ, η οποία θα είναι πλέον για λίγους και εκλεκτούς»,  το έχουν εντρυφήσει και το προωθούν ακόμη και  Γερμανοί Ευρωβουλευτές.
O Γερμανός βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (ΕΚ), Hans-Olaf Henkel πρότεινε μια ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ με παράλληλη απομείωση του εξωτερικού χρέους της.
Πρόκειται πλέον για την επίσημη θέση της Γερμανίας στις υφιστάμενες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία είναι σε δυσχερή πλέον θέση. Η παρουσία και οι δηλώσεις του Γάλλου επιτρόπου Μοσκοβισί το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.    
Το «τυρί» μας το δείχνουν οι Γερμανοί αλλά μας κρύβουν την «φάκα» η οποία είναι πτώχευση της χώρας μας και το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας μας για ένα «κομμάτι ψωμί».
Η δήλωση του Γερμανού βουλευτή πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την οποία συζητήθηκε η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Εκτιμήσεις ειδικών οικονομικών και πολιτικών  αναλυτών αναφέρουν ότι αυτό το σενάριο το προωθεί το σύνολο της νυν  γερμανικής ηγεσίας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας «σκληρός πυρήνας» του ευρώ,  από χώρες «υπάκουες και πειθήνιες» στα γερμανικά κελεύσματα όπως είναι η δημιουργία ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων υπό γερμανική «κηδεμονία».
Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές δεν χρειάζεται να σώσουν  την Ελλάδα, με νέα προγράμματα βοήθειας, και η χώρα θα βρει  τρόπο, να είναι σε θέση να αρχίσει να αυξάνει  την οικονομική της ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ του πληθυσμού και ιδίως των νέων», είπε ο Henkel.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, « όπως  γνωρίζει κάθε οικονομολόγος  το χρέος της  Ελλάδας μπορεί να «κουρευτεί»  μία φορά. Δεν ξέρω αλλά οποιοσδήποτε  οικονομολόγος γνωρίζει ότι το ευρώ είναι πάρα πολύ «βαρύ» για την Ελλάδα που είναι πολύ αδύναμη σε σχέση με την  Γερμανία»,  δήλωσε ο Henkel.
Τα σχέδια αυτά  δεν είναι τωρινά των Γερμανών , απλά στην Ελλάδα ξεκίνησαν να τα εφαρμόζουν προσπαθώντας να αποκτήσουν την τεχνογνωσία για να το συνεχίσουν και στις υπόλοιπες χώρες , με τελικό στόχο να ελέγξουν πραγματικά την ευρωπαϊκή ήπειρο.Οι Αμερικανοί όμως δεν μεταφέρουν για τα μάτια του κόσμου τόσες δυνάμεις στην Ευρώπη , και σίγουρα η κίνηση αυτή έχει άμεση  σχέση με τα  γερμανικά επεκτατικά σχέδια. Για αυτό και οι ίδιοι πρότειναν  στην Ελλάδα ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Αυτό αποκαλύπτουν βρετανικές πηγές με πολύ καλή γνώση της Αμερικανικής στρατηγικής ταπείνωσης και ανάσχεσης του οικονομικού Τέταρτου Ράιχ του Βερολίνου. Άλλωστε και το Brexit ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής.
Οι  Γερμανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της  Άνγκελα Μέρκελ  «φρίκαραν» από το ταπεινωτικό σενάριο ενδεχόμενης  απώλειας της Ελλάδας από  ένα αντίπαλο νόμισμα, το οποίο θα ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για τα σχέδιο της ΕΕ.
Αυτό δείχνουν σε κάθε κίνηση τους σε αυτήν την διαπραγμάτευση η οποία δεν αφφορά μόνο την χώρα μας αλλά  είναι ο «νυν υπέρ πάντων αγώνας» για ολόκληρη την ελεύθερη ακόμα Ευρώπη από τον γερμανικό ζυγό.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις