Η Ιταλία αφαίρεσε την σημαία της ΕΕ από τις εμφανίσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων

 


Xθες το βράδυ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Ρέντσι μίλησε μέσω Facebook επιλέγοντας ως φόντο μόνο την ιταλική σημαία χωρίς εκείνη της ΕΕ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σαφέστατα πιάνοντας
τον «παλμό» που έφερε στον κόσμο η εκλογή Ν.Τραμπ.
Τέρμα η Παγκοσμιοποίηση, τέρμα οι διεθνείς υπερεθνικοί οργανισμοί που δεν ρωρούν τους λαούς για το μέλλον τους.


Η ιταλική Il Messaggero, έχει χαρακτηριστικό τίτλο

Renzi in stile Donald: via la bandiera Ue. Un caso la lettera sul Sì

Που σημαίνει «Ο Ρέντσι με στιλ Ντόναλντ: Έξω η σημαία της ΕΕ. Μια υπόθεση για το ναι» (αναφέρεται στο επερχόμενο δημοψήφισμα)
«Ο Ρέντσι συνέχισε να χαστουκίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τους Ιταλούς να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές της 4ης Δεκεμβρίου, ώστε η Ιταλία να μπορέσει να έχει περισσότερη δύναμη στη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες και να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα», τονίζει ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Τζεντίλι.
Σε τρεις εβδομάδες οι Ιταλοί πρόκειται να κληθούν να εκφραστούν σχετικά με το δημοψήφισμα το οποίο προτείνει την μείωση των δικαιοδοσιών της Γερουσίας και του αριθμού των γερουσιαστών, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο και τον περιορισμό της αρμοδιοτήτων των περιφερειών.
Σε περίπτωση έγκρισης των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση Ρέντσι θα ενισχυθεί, αλλά αν υπερισχύσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί και να αποφασίσει να παραιτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος είχε αποφασίσει να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στους Ιταλούς μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, έχοντας πίσω του μόνον τις σημαίες της χώρας του, και όχι εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά την εκλογή του Ν.Τραμπ ο Μ.Ρέντσι έπιασε το «μήνυμα» ότι οι λαοί ΔΕΝ θέλουν άλλη Παγκοσμιοποίηση ή Νέα Τάξη Πραγμάτων ή Παγκόσμια Χούντα αναλόγως πως την βλέπει ο καθένας, αλλά θέλουν να πηγαίνει καλά το «σπίτι» τους. Τόσο απλά

renzi








ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις