Συνέλαβαν μέλος της ΚΝΕ για οργάνωση "αυθόρμητης" κινητοποίησης μαθητών


 
Οι "αυθόρμητες" κινητοποιήσεις απαιτούν εμπειρία κι οργάνωση που διαθέτουν μόνο εξειδικευμένοι πράκτορες του Συστήματος. 

Το ΚΚΕ έστειλε δικό του άνθρωπο να οργανώσει "αυθόρμητη" κινητοποίηση μαθητών Λυκείου για τα κενά στα σχολεία, για το ΔΝΤ, για τον Καπιταλισμό κλπ.

Για να δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα...


Με ανακοίνωσή της, η ΤΟ Κιλκίς της ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη μέλους της έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς την ώρα που συζητούσε με τους μαθητές για τη κινητοποίηση που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς, χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ΚΝΕ, η σύλληψη έγινε αφού ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την Αστυνομία, η οποία οδήγησε το νεολαίο στον εισαγγελέα Κιλκίς με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης, για να οριστεί τακτική δικάσιμος στις 2 Δεκεμβρίου.
Εξ` άλλου η ΚΝΕ καταγγέλλει και παρεμπόδιση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, καθώς και αντιπροσωπείας του κόμματος, να εισέλθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς μετά τη σύλληψη.

Η ανακοίνωση της ΤΟ Κιλκίς της ΚΝΕ έχει ως εξής:
«Σήμερα την ώρα που χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται διεκδικώντας το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει με συνθήματα όπως «η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει μέλος της ΚΝΕ που συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.
Η αστυνομία μέσα σε χρόνο πέντε λεπτών έφτασε στο σχολείο και κατευθείαν συνέλαβε το μέλος της ΚΝΕ και το οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς. Στη συνέχεια το μετέφεραν στην Εισαγγελέα Κιλκίς, μιας και είχε προηγηθεί έγκληση από το διευθυντή του 2ου ΓΕΛ με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 2 Δεκέμβρη.
Τα όσα έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όπως το γεγονός ότι μπήκαν εμπόδια στον Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και αντιπροσωπεία του Κόμματος να εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, η εριστική στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί, δείχνουν ότι όλα όσα έγιναν σήμερα το πρωί μόνο τυχαία περιστατικά δεν ήταν.
Οι μαθητές ξεσηκώνονται, γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα «ιδιαίτερα» και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο τους ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση. Κυβέρνηση – εισαγγελείς και διάφοροι διευθυντές, όπως ο συγκεκριμένος, ενοχλούνται όταν κάποιοι – κυρίως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ – καλούν τη νέα γενιά να μην σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της.
Τους προειδοποιούμε η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παιδεία που μας αξίζει.»

Τα συμπεράσματα... δικά σας!
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις