Ξεκινησε το "ξηλωμα" της Νεας Ταξης Πραγματων και στην Ευρωπη......!!!!!

 


Παραιτείται ο, πλέον "συστημικός" και πιστός στο σύστημα Βερολίνου, Βρυξελλών και Ουάσιγκτον επί προεδρίας Μ.Ομπάμα, πρωθυπουργός της Boυλγαρίας ο Μπόϊκο Μπορίσοφ, ο οποίος τότσα δεινά προκάλεσε στην βουλγαρικό λαό και τόση ζημιά
έκανε στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα ακυρώνοντας τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και φυσικά τον Saouth Stream.
Από χθες, οM.Μπορίσοφ, άλλοτε επικεφαλής της βουλγαρικής μαφίας, πρώην μποξέρ στο επάγγελμα, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του μετά τη νίκη του απόστρατου της Αεροπορίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ των Σοσιαλιστών έναντι της υποψήφιας του κυβερνώντος κόμματός του GERB στις κάλπες των προεδρικών εκλογών.
Η δήλωσή του ήλθε μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll των ινστιτούτων Alpha Research και Gallup International, βάσει των οποίων ο 53χρονος Ράντεφ, πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, συγκεντρώνει ποσοστό 58,1- 58,5% των ψήφων έναντι 35,3-35,7% για την Τσέτσκα Τσάτσεβα.
«Η Δημοκρατία νίκησε σήμερα την απάθεια και τον φόβο» δήλωσε ο φίλα προσκείμενος στη Μόσχα Ράντεφ λίγο μετά τη δημοσίευση των exit poll στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος βρίσκεται στη εξουσία από το 2009, είχε ήδη προαναγγέλλει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση αποτυχίας της Τσέτσκα Τσάτσεβα.
«Εναπόκειται στους πολίτες να αποφασίσουν: εάν επιθυμούν μια πολιτική κρίση, θα την έχουν» δήλωσε ο ίδιος, καθώς προσήλθε χθες το πρωί να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο της Σόφιας. Η θητεία του έληγε το 2018.
Ποιος να ξεχάσει τους διθύραμβους Γ.Παπανδρέου, στον Μ.Μπορίσοφ όταν τον επισκέφθηκε το 2010 στην Σόφια και από κοινού διέλυσαν τον South Stream και τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τις πομφόλυγές του για την "πράσινη ανάπτυξη" και "την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στο στρατηγικό τομέα της ενέργειας" (με αυτή την αφορμή ακυρώθηκε ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη)..
Η παραίτησή Μπορίσοφ οδηγεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών ενώ η θητεία του οδήγησε την χώρα και τους πολίτες στην έσχατη εξαθλίωση. Εικοσιέξι χρόνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, η Βουλγαρία έχει κατρακυλήσει σε μια άνευ προηγουμένου παρακμή, και ο λαός της στην πείνα.
Το σάπιο κατεστημένο που κυριαρχούσε στην περιοχή τόσα χρόνια μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, και τους πολέμους που ακολούθησαν σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, κατεδαφίζεται..  
Την ίδια στιγμή και στην Μολδαβία  νίκη με 52,98% των ψήφων, πήρε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Μολδαβίας Igor Dodon.
Πρόκειται για μεγάλες νίκες των φιλορωσικών παρατάξεων και στην Βουλγαρία και στην Μολδαβία. Η πρώτη έχει αντίκτυπο, κυρίως στο ενεργειακό τοποίο (ο Ράντεφ έχει υποσχεθεί να βάλει την Βουλγαρία στο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου South Stream) και στην Μολδαβία, η Μόσχα δημιουργεί πίσω από την φιλοναζιστική Ουκρανία ένα ακόμα τείχος από το οποίο το καθεστώς του Κιέβου δνε πρόκειται να υπερπηδήσει.
« Θα βελτιώσουμε σημαντικά τις σχέσεις της Μολδαβίας και της Ρωσίας, διότι αυτή η  σχέση είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της χώρας», δήλωσε ο Μολδαβός πρόεδρος πριν από τις εκλογές.
Η αλλαγή στις ΗΠΑ σαρώνει υπό την μορφή πολιτικού "τσουνάμι" ολόκληρη την Ευρώπη...









ΠΗΓΗ






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις