Γ.Μουζάλας: Αλλο Κρήτη, άλλο Ελλάδα! - Πρωτοφανείς δηλώσεις - Και ακόμα 1000 αλλοδαποί στην Θήβα!

 
 
 
Σε ακόμα πιο προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις για την αποστολή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ("παράνομων μεταναστών" κατά την ΕΕ), προχώρησε με αφορμή τις δηλώσεις του για την Κρήτη και τους Κρητικούς ο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας.
 
Συγκεκριμένα σε σημερινή συνέντευξή του (στο zarpanews), προσπαθώντας να ανασκευάσει την δήλωσή του ότι "Οι Κρητικοί να παύσουν να νομίζουν ότι είναι η εκλεκτή φυλή και να δεχθούν πρόσφυγες όπως δέχεται η υπόλοιπη Ελλάδα" ο υπουργός είπε:  "Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Για όνομα του Θεού, αυτά δεν ανέχονται σε μία σοβαρή συζήτηση. Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν ότι δεν γίνεται να μην πάρει η Κρήτη και να πάρει η Ελλάδα, εννοώντας την κεντρική Ελλάδα".
 
"Εν τη ρύμη του λόγου", λοιπόν παραδέχεται ότι διαχώρησε την Κρήτη από την Ελλάδα! Και αυτά τα περί "κεντρικής Ελλάδας" είναι άλλη μια ανοησία του: "Κεντρική Ελλάδα", γεωγραφικά είναι η Θεσσαλία και μόνο.
 
Οχι η Ελλάδα από το Ταίναρο μέχρι την Δράμα και από την Λέσβο μέχρι την Καλαμάτα που την έχει πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες χάριν των κονδυλίων που εισπράττονται από την ΕΕ για τις ΜΚΟ, ένα παιχνίδι που γνωρίζει άριστα πώς παίζεται από την εποχή που απασχολούνταν σε ΜΚΟ στην Αφρική.
 
Αρα και αγεωγράφητος και επικίνδυνος: Διαχωρίζοντας την Κρήτη με την Ελλάδα παίζει το παιχνίδι των κύκλων που μιλάνε για σχέδια απόσχισης του νησιού από τοελληνικό κράτος.
 
Κατά τα λοιπά, τίποτα το καινούριο δεν είπε, πέρα από το ότι "φόρτωσε" και την Θήβα με μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Και μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι οι καινούριοι 1000 αλλοδαποί που θα μεταφερθούν στην περιοχή, δίπλα από το στρατόπεδο του Πυροβολικού, είναι τεράστιο βαρος για την πόλη: "Όσο κι αν δεν σας ακούγεται καλό, οι 2.000 πρόσφυγες σε όλη την Κρήτη είναι ένα πολύ ευνοϊκό νούμερο αν σκεφτούμε ότι μόνο η Θήβα θα πάρει 1000"!
 
Δηλαδή την Θήβα την έχουν για κάτι ως "χωματερή"...  Και βέβαια η πόλη είναι ένα από τα πέντε μέρη που λαμβάνουν άδεια για να λειτουργήσουν τζαμιά στην χώρα. Τυχαίο;
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έχει γνωστοποιήσει στο δήμο Θηβαίων την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών. 
 
Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη  ερωτηθείς για την φράση που του αποδόθηκε σχετικά με το ότι  δήλωσε:Όσον αφορά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού, του Περιφερειάρχη και των τεσσάρων Δημάρχων, ο κ. Μουζάλας είπε: «Ζήτησα από τους δημάρχους να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, να μην δημιουργηθούν γκέτο και να είναι λιγότεροι από 500. Από την μεριά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν κάποιους όρους τους οποίους δέχτηκα: να είναι μόνο οικογένειες, να είναι ομοιογενής ο πληθυσμός και σχετικά με την θρησκευτικότητα, να μην υπάρχουν σε ένα camp σκληροί Σουνίτες με σκληρούς Σιίτες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα». Οι προτάσεις των δήμων θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.
 
Πάντως όσον αφορά τη Θήβα, μαζί με την Αθήνα είναι τα πρώτα μέρη στα οποία νομιμοποιήθηκαν τζαμιά. 






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις