Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!


Την έντονη οργή των τουρκικών ΜΜΕ έχει προκαλέσει ο Cem Özdemir, συναρχηγός του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία κατατέθηκε στην γερμανική βουλή το νομοσχέδιο της αναγνώρισης
της αρμενικής και όχι μόνο γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Μάλιστα ο Cem Özdemir δεν δίστασε στην ομιλία του στην γερμανική βουλή να κατονομάσει τους Νεότουρκους Ταλαάτ και Εβρέν πασά, σαν στυγνούς εγκληματίες, αποδίδοντας σε αυτούς την μεγαλύτερη ευθύνη για την γενοκτονία των Αρμενίων και όχι μόνο.
Τα τουρκικά ΜΜΕ τον αποκάλεσαν προδότη και ανέφεραν ότι όταν μιλούσε είχε το αρμενικό έμβλημα της δήθεν γενοκτονίας της Μικράς Ασίας, ενώ πολλοί τον χαρακτήρισαν σαν κρυπτοαρμένιο παρά του ότι είναι από τουρκική οικογένεια μεταναστών στην Γερμανία.
Πάντως παρά την έντονη τουρκική οργή η απουσία της κ Μέρκελ από την ψηφοφορία σχολιάστηκε ευμενώς, ενώ παρά τις έντονες δηλώσεις του Ερντογάν και του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, δεν αναμένεται κάποια σοβαρή επιδείνωση των τουρκογερμανικών σχέσεων.
Εκεινο για το οποίο αγωνιούν τώρα στην Γερμανία και που σίγουρα θα επηρεάσει και εμάς είναι η πιθανή αντίδραση του Ερντογάν στην συμφωνία για τους πρόσφυγες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις