«CYBER ALERT»..Σώα τα δυο ανήλικα αδέλφια που αγνοούνταν-Εντοπίστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος




Είχαν εξαφανιστεί στη Νίκαια..
Δύο ανήλικα, ένα 12χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδελφός της, που είχαν φύγει κρυφά από το σπίτι τους και αγνοούνταν, εντοπίσθηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» και μετά
από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, επέστρεψαν σώα στα σπίτια τους.Η εξαφάνιση των παιδιών είχε δηλωθεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, από το οποίο ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, αμέσως κινητοποιήθηκαν και μετά από έρευνες στο διαδίκτυο, όπου έμπαιναν τα παιδιά με τα κινητά τηλέφωνα τους, τα εντόπισαν και ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα. Έτσι διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Ειδικότερα, η Δίωξη ενημερώθηκε από αστυνομικό τμήμα της Αττικής ότι αδέλφια (αγόρι και κορίτσι ηλικίας 8 και 12 ετών), σύμφωνα με τους οικείους τους, απομακρύνθηκαν κρυφά από το σπίτι τους και δεν επέστρεψαν.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, βρέθηκαν τα αδέρφια Ασημίνα Κ. 12 ετών και Μανώλης Κ. 8 ετών.  Τα δύο αδέρφια είχαν εξαφανιστεί στις 29/06/15 από την περιοχή της Νίκαιας. Τα παιδιά είναι πλέον ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Άμεσα, στελέχη της Υπηρεσίας διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, προέκυψαν και ταυτοποιήθηκαν τα σημεία διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

Τα στοιχεία παρασχέθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τους ανηλίκους και διασφάλισαν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά: 111 88

• στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

• μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις