Αυτό είναι το όπλο που έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο!!



Κανένα πολυβόλο οποιουδήποτε είδους δεν έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους - ή έχει ευρύτερα υιοθετηθεί ως σύμβολο -, από το AK-47 Καλάσνικοφ. Υπάρχει στην εθνική σημαία της Μοζαμβίκης, στα πανό της Χεζμπολάχ και της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, το AK-47 έχει γίνει το όπλο της επιλογής για τρομοκράτες και αντάρτες σε
όλο τον κόσμο, γράφει η Telegraph.
 tr2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 75 εκατομμύρια βρίσκονται ήδη σε «κυκλοφορία» σε όλο τον κόσμο, όπως σημειώνει σχετική μελέτη.
Στα 68 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου πρωτοτύπου, το AK-47 κατά πάσα πιθανότητα έχει «οδηγήσει» στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.
tr3
Η «επιτυχία» του όπλου - αν αυτή είναι η σωστή λέξη – οφείλεται στο σχεδιαστή του, τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την παραγωγή ενός νέου όπλου για το σοβιετικό στρατό, το 1947. Η «δημιουργία» του ήταν τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, από την Αρκτική έως η Σαχάρα, από ένα παιδί μέχρι έναν στρατιώτη.
tr1
Αλλά η αγορά είναι ο τελικός κριτής και εδώ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την πρώτη παραγωγή του, το AK-47 εξακολουθεί να έχει ως μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, το 20%.
Ωστόσο, όπως γράφει η Telegraph, ο Καλάσνικοφ (πέθανε το 2013), ως υπηρέτης του κομμουνισμού, δεν έβγαλε καθόλου χρήματα από το όπλο που πήρε το όνομά του.



ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις