Προαναγγέλλει παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης;

varouf bitcoin


«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα»

Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει η Telegraph : «Ανώτατοι αξιωματούχοι του
κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα».
H δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα: «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα».
Η Καλιφόρνια το 2008 εξέδωσε προσωρινά κουπόνια για να πληρώσει εργολάβους όταν πάγωσε η ρευστότητα μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι αυτό το μέτρο δεν αποτελεί πρελούδιο για Grexit, αλλά μια νομική ενέργεια εντός της απαραβίατης ιερότητας της νομισματικής ένωσης.
telegraph apotel
Με κλειστές τράπεζες και υπό την απειλή να διακοπεί η ρευστότητα των τραπεζών και να οδηγηθούμε σε οικονομικό στραγγαλισμό, η ευκαιρία για προώθηση του συστήματος παράλληλου νομίσματος σε ηλεκτρονική μορφή είναι ιδανική.
Σε διαφορετικές συνθήκες πολύ δύσκολα οι Έλληνες θα δέχονταν ως κύριο μέσο οικονομικής συναλλαγής τις πιστωτικές κάρτες ή τις κάρτες πορτοφόλι ή τις συναλλαγές ηλεκτρονικής μορφής. Τώρα όμως, με την παρούσα κατάσταση, δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής για τον κόσμο που χρειάζεται χρήματα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του.
Έφεραν τον Έλληνα εκεί που ήθελαν; Θα επιβάλουν την αντικατάσταση του ευρώ με πιστωτικές μονάδες; Σε κάθε περίπτωση ο προάγγελος του χαράγματος μας απειλεί περισσότερο από ποτέ και οι συνθήκες επιβολής του είναι ιδανικές, πιάνοντας τους Έλληνες κυριολεκτικά στη φάκα.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ήταν μία θεωρητική κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία. Ο ίδιος ο υπουργός έγραψε λίγο μετά στο Twitter: Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα.
Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργαστεί παράλληλο νόμισμα, δεν είναι στις προθέσεις της».
Σε κάθε περίπτωση θα δούμε τις εξελίξεις!


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις