Αυξάνονται οι βουλευτές της Μέρκελ που ζητούν να μη χορηγηθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα

newego LARGE t 1101 54532078 type12713

Όπως λένε δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να δοθούν άλλα χρήματα από τις τσέπες των Γερμανών φορολογουμένων για να πάνε χαμένα όπως ισχυρίζονται προς την Ελλάδα.
Λάδι σε αυτή τη φωτιά ρίχνει η εφημερίδα Bild που όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος πρωτοστατεί εναντίον κάθε συζήτησης για νέα βοήθεια και ζητά να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή.
Εκτιμούν ότι η Ευρωζώνη θα γίνει πιο ισχυρή, με
ομοιογένεια σε περίπτωση Grexit.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικός παράγοντας του Βερολίνου τόνισε στο MEGA ότι την Κυριακή θα φανεί εάν οι προτάσεις της Αθήνας θα αξίζουν ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Επισήμανε ότι υπάρχει η περίπτωση "ατυχήματος", δηλαδή να μην σηκώσει το σύστημα την Ελλάδα και από ατύχημα να εξέλθει της Ευρωζώνης.
"Απλά δεν μπορούμε να δίνουμε συνέχεια λεφτά, συγνώμη, εάν θέλετε άλλα λεφτά χωρίς όρους πηγαίντε στους Ρώσους και στους Κινέζους, πρέπει να υπακούσετε στους κανόνες που έχουμε θέσει όλοι και τους ακολούθησαν και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και η Ισπανία και η Κύπρος και βγήκαν από την κρίση", είπε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχει -είπε- περίπτωση καθαρής πολιτικής λύσης και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κανόνες νομικοί και οικονομικοί.
Αντιθέτως, η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών τηρεί επίσης πολύ σκληρή στάση αλλά η κοινοβουλευτική ομάδα τους δεν δείχνει να προβληματίζεται και εάν έρθει στη Βουλή το θέμα πιθανής βοήθειας προς την Ελλάδα θα την ψηφίσουν.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις