Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια διάσημα θρίλερ έχουν βασιστεί σε πραγματικές ιστορίες;


 
 
Πρόκειται για κάποιες από τις γνωστότερες ταινίες τρόμου και οι ιστορίες τους βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.
Αν είστε λάτρεις των ταινιών τρόμου, σίγουρα θα ξέρετε πως κάποια από τα αγαπημένα σας έργα βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες. Όσο φοβερές και εξωπραγματικές μπορεί να φαίνονται, πολλές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες αυτού του είδους είναι εμπνευσμένες από την πραγματικότητα. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 10 από αυτές!

Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Benchlay, ο οποίος με τη σειρά του το εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός ψαρά από το Long Island του 1964, που είχε πιάσει έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.

The Exorcist – Ο Εξορκιστής
Βασίζεται στο βιβλίο του Peter Blatty, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός αγοριού, το 1949, που υποτίθεται πως είχε κυριευτεί από τον διάβολο.
 Psycho – Ψυχώ
Ο Hitchcock έγραψε το σενάριο βασιζόμενος στο βιβλίο του Robert Bloch, ο οποίος το εμπνεύστηκε από την ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein από το Wisconsin.

The Silence Of The Lambs – Η Σιωπή των Αμνών
Βασίζεται στην ιστορία του γνωστού δολοφόνου Ted Bundy.

The Hills Have Eyes – Αίμα Στους Λόφους
Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που έτρωγε ανθρώπους και βασίστηκε στον θρύλο του Alexander Sawney Bean, του 16ου αιώνα της Σκωτίας.

Dead Ringers – Οι Διχασμένοι
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των δίδυμων αδερφών Stewart και Cyril Marcus, που βρέθηκαν νεκροί από πνιγμό. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια της ιστορίας τους.

A Nightmare In Elm Street – Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες
Αν και η ταινία είναι φανταστική, ο Wes Craven την εμπνεύστηκε από ένα άρθρο των «L.A. Times», σχετικά με μια ομάδα μεταναστών που είχαν πεθάνει στον ύπνο τους.

Texas Chainsaw Massacre – Ο Δολοφόνος με το Πριόνι
Το σενάριο είναι φανταστικό, όμως ο πρωταγωνιστής βασίζεται στον χαρακτήρα ενός δολοφόνου ο οποίος, αφού τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε πως κατείχε μάσκες από ανθρώπινο δέρμα.

Zodiac
Η ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς δολοφόνους στην ιστορία. Έδρασε τη δεκαετία του '70 στο Σαν Φρανσίσκο και η υπόθεσή του αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο.

Hard Candy – Στημένο Παιχνίδι
Ο παραγωγός εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ταινία από την ιστορία μιας γυναίκας στην Ιαπωνία, που παρέσερνε άντρες με κίνητρο το σ3ξ.
 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις