Πτήση MH17: Αυτοί που ξεγέλασαν το θάνατο και τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν στο Boeing 777


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Δύο ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία που βύθισε στο πένθος εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχασαν... τους αγαπημένους τους όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία πιθανώς από ρωσόφωνους αυτονομιστές, προσωπικές ιστορίες καθαρής τύχης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μια τριμελής οικογένεια από τη Σκωτία γλύτωσε από την απίστευτη τραγωδία όταν τη στιγμή που έφτασε στο αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας δε μπόρεσε να επιβιβαστεί στο μοιραίο Boeing καθώς δεν υπήρχαν κενές θέσεις, με αποτέλεσμα οι Μπάρι κι Ίζι Σιμ με το παιδί τους να κλείσουν εισιτήριο με άλλη αεροπορική εταιρία για τον προορισμό τους.

«Νιώθεις αυτή την άσχημη αίσθηση στο στομάχι σου. Αισθανόμασταν πεταλούδες στο στομάχι. Η καρδιά μας άρχισε να χτυπάει πολύ δυνατά. Κάποιος από ψηλά πρέπει να μας κοιτούσε και να μας είπε να μη μπούμε σε αυτό το αεροσκάφος», δήλωσε η Ίζι Σιμ στον Telegraph.

«Έκλαιγα. Νιώθω ότι μας δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία», συμπλήρωσε η σύζυγος του Μπάρι Σιμ, η οποία ακόμα δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι από καθαρή τύχη δε βρισκόταν η ίδια και η οικογένειά της στη μοιραία πτήση. Μάλιστα, το σοκ της ήταν τόσο μεγάλο που φοβάται ότι μπορεί να πέσει θύμα άλλης αεροπορικής τραγωδίας.
«Πάντα πιστεύω ότι ένας κεραυνός δε χτυπάει ποτέ δύο φορές στο ίδιο σημείο, έτσι φιλοσοφώ με τον ίδιο τρόπο και την περίπτωση μίας πτώσης αεροπλάνου. Η σύζυγός μου δεν έχει την ίδια άποψη. Πιθανώς το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει είναι να πετάξει, ειδικά στην Κουάλα Λουμπούρ», δήλωσε ο Μπάρι Σιμ.

Ωστόσο, το ζευγάρι από τη Σκωτία δεν είναι το μόνο τυχερό στην τραγική υπόθεση της κατάρριψης του Boeing 777, καθώς μία γυναίκα από την Αδελαΐδα δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ABC πως με μία ημέρα διαφορά θα βρισκόταν στη μοιραία πτήση.

«Πετάξαμε από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ με την πτήση MH17 μία ημέρα πριν. Αν πετούσα μία ημέρα μετά δε θα μπορούσα να σας μιλήσω», δήλωσε η γυναίκα, η οποία συμπλήρωσε ότι τελευταία στιγμή άλλαξε το εισιτήριό της.

Διπλά τυχερός, όμως, ήταν και ένας Ολλανδός ποδηλάτης ονόματι Μάαρτεν Ντε Γιονγκ, ο οποίος όχι μόνο δεν επιβιβάστηκε στην πτήση MH17, αλλά τελευταία στιγμή απέφυγε να μπει και στο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Ντε Γιονγκ είχε κλείσει εισιτήριο με το αεροσκάφος που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει βρήκε μία προσφορά οικονομικότερη κατά 300 ευρώ και την επέλεξε παρότι θα ταξίδευε αργότερα. Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Αν είχα ταξιδέψει σήμερα…».

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που του χαμογελάει η τύχη, καθώς λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει με το Boeing 777 που ακόμα αγνοείται, βρήκε απευθείας πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στην Ταϊβάν.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις