Η αναμέτρηση των γιγάντων [Βίντεο]

World’s Strongest Man Competition
Αποτελεί το κορυφαίο σόου, τη μεγαλύτερη διοργάνωση ανάδειξης για τον πολυπόθητο και αξιοζήλευτο τίτλο του «Δυνατότερου Ανθρώπου στον Κόσμο».
Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1977 από ένα Σκοτσέζο συγγραφέα και ιστορικό ονόματι David Webster. Ο Webster σε συνεργασία με
τον Douglas Edmunds, τον εφτά φορές Σκοτσέζο σφαιροβόλο πρωταθλητή προχώρησε στην ανάπτυξη και στη διάδοση της ιδέας και της ουσίας ενός τέτοιου διαγωνισμού.
Μαζί οι δυο αυτοί άντρες προώθησαν και έφεραν το World’s Strongest Man στη νέα χιλιετία με το σημερινό status του διαγωνισμού να αποτελεί γόητρο για όλους τους φιλόδοξους powerlifters και strongmen και να αριθμεί εκατομμύρια θαυμαστές και φαν ανά τον κόσμο.
O Bill Kazmaier, με τις πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς δύναμης και τους τρεις τίτλους «World’s Strongest Man» που έχει στο ενεργητικό του, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες και πιο εμβληματικές μορφές όλων των εποχών στο χώρο του powerlifting!
Μέσα στη πληθώρα από δοκιμασίες που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι επίδοξοι διαγωνιζόμενοι συμπεριλαμβάνονται βασικές ασκήσεις δύναμης, όπως τα deadlifts και τα squats, ενώ οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν και πιο σύνθετες και δύσκολες ασκήσεις, όπως να κουβαλήσουν μια πέτρινη πλάκα βάρους 182kg σε μια προκαθορισμένη διαδρομή (Husafell Stone), να σύρουν μια νταλίκα ή ένα αεροπλάνο (Truck/Airplane Pull) ή ακόμη και να πετάξουν μεταλλικά βαρέλια πάνω από μια μπάρα αυξανόμενου ύψους που φτάνει τα 4.42m (Keg Toss).
Έχοντας κερδίσει πέντε φορές το διαγωνισμό και τον τίτλο του World’s Strongest Man – περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο – ο Πολωνός Mariusz Pudzianowski αποτελεί τον κορυφαίο all time great του θεσμού!
Πέρα φυσικά από την αυστηρή διατροφή μέσα από τις τεράστιες ποσότητες θερμιδικής πρόσληψης και τα εξουθενωτικά και επίπονα προγράμματα γυμναστικής και άρσης εξωφρενικά πολλών κιλών, ο διαγωνισμός δοκιμάζει τη θέληση και την ψυχική δύναμη των αθλητών, καθώς από ένα σημείο και έπειτα οι δοκιμασίες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι διαγωνιζόμενοι ανάγονται σε ψυχολογικό και πνευματικό πλέον επίπεδο.
Ο Ισλανδός Hafpor Julius Bjornsson, περισσότερο γνωστός ίσως για το ρόλο του ως “Βουνό” στο Game of Thrones, αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους αθλητές του διαγωνισμού!
Το συγκεκριμένο σπορ, κατά τη γνώμη μου, συμβολίζει την περίτρανη απόδειξη της ικανότητας του ανθρώπου να εξελίσσεται, να αποκτά πίστη στον εαυτό του και να ξεπερνά τα όριά του – τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ιδίως, μάλιστα, εάν αναλογιστεί κανείς πόσες πολλές ώρες σκληρής προπόνησης και πόσους τραυματισμούς καλούνται οι εν λόγω αθλητές να ξεπεράσουν και να επανέλθουν έπειτα δριμύτεροι και δυνατότεροι, το World’s Strongest Man συνιστά μια γέφυρα στο υπεράνθρωπο και στο ξεχωριστό! Feel the Energy, Respect the Strength!
Ο powerlifter και strongman Mark Felix επιδίδεται στο εξαιρετικά δύσκολο και εξουθενωτικό Hercules Hold!
Ο εντυπωσιακός αγώνας του 2013 όπου κρίνεται ουσιαστικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις