Το Φαινόμενο Της Τηλεκίνησης.




















 Ακόμα πιο εντυπωσιακό από την τηλεπάθεια είναι το φαινόμενο της τηλεκίνησης ή ψυχοκίνησης.Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί και αποδειχθεί επιστημονικά μοιάζουν πολλές φορές με θαύματα: Αντικείμενα που αιωρούνται σε δωμάτια που διασχίζουν με ανεξήγητο τρόπο χιλιάδες μίλια, λάμπες που αναβοσβήνουν από αόρατα χεριά, δείκτες
ρολογιών που γυρίζουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς, πυξίδες που τρελαίνονται, μεταλλικά αντικειμενικών που λιώνουν πάνω στις παλάμες προικισμένων ατόμων.


Ποια δύναμη το προκαλεί όλα αυτά;

Η πρώτη κάπως απλοϊκή άποψη των πνευματιστών ήταν ότι κάποια (θρασύτατα και άτακτα πνεύματα) ήταν οι αιτίες των φαινομένων. Οι Γερμανοί πνευματιστές ονόμασαν αυτό το φαινόμενο (πολτεργκάιστ) που σημαίνει στα γερμανικά ακριβώς άτακτο πνεύμα.
Σήμερα μετά τη διεξαγωγή πειραμάτων και ερευνών έχει αποδειχθεί ότι οι δράστες αυτών των φαινομένων δεν είναι πνεύματα ή φαντάσματα αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος όταν βάζει σε κίνηση τις κρυμμένες ψυχικές και διανοητικές του δυνάμεις. Τα περιστατικά αυτά όταν είναι ανεξέλεγκτα, φαίνονται να συνδέονται με κάποια νεαρά άτομα ή με ψυχικές καταστάσεις ατόμων που περνούν κρίση.

Φαίνεται ότι οι ψυχικές συγκρούσεις που δεν μπορούν να απελευθερωθούν όταν γίνεται επαφή με άλλους ανθρώπους , απελευθερώνονται με ένα ψυχοκινητικό ξεφόρτωμα σε άψυχα αντικείμενα. Η τηλεκίνηση όπως και η τηλεπάθεια φαίνεται να εξαρτάτε από την απόσταση τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις οπού δεν είναι φανερή η δύναμη ή το άτομο που προκαλεί αυτά τα φαινόμενα Η τηλεκίνηση μπορεί σήμερα να μελετηθεί με ηλεκτρονικά μηχανήματα που καταγράφουν όλα τα στοιχεία του φαινομένου.

Η περίφημη και πασίγνωστη Ρωσίδα Κουλαγκινα υπήρξε το μεγαλύτερο διάμεσο τηλεκίνησης. Οι ικανότητες της τράβηξαν την προσοχή των επιστημόνων και έγινε αντικείμενο σοβαρής μελέτης για τη θαυμαστή ικανότητα που διέθετε να μετακινεί αντικείμενα μονό με την δύναμη της σκέψης. Η Κουλαγκινα είχε την ικανότητα να (βλέπει) αντικείμενα που ήταν μέσα στις τσέπες των ανθρώπων. Ακόμη μπορούσε να κάνει διαγνώσει ασθενειών, που εμφανιζόταν στο νου της ως εικόνες. Αλλά εκεί που υπήρξε καταπληκτική ήταν ο τομέας της τηλεκίνησης Τα αξιοσημείωτα κατορθώματα της έγιναν γνωστά στη Δύση το 1968 από τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Η ιδία βεβαίωνε ότι για να πετύχει την κίνηση του αντικείμενου από απόσταση, έπρεπε να συγκεντρωθεί απόλυτα με στο στόχο της και να διώξει οποιαδήποτε άλλη σκέψη από το νου της. Το περίφημο αυτό μέντιουμ είχε ακόμα την ικανότητα να θεραπεύει με την απλή τοποθέτηση των χεριών της επάνω στη πάσχουσα περιοχή.


πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις