ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!! Εσείς γνωρίζετε ποιοι ιστότοποι σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ;;;;

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!! Εσείς γνωρίζετε ποιοι ιστότοποι σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ;;;; 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολύς θόρυβος τελευταία γύρω από την παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών και την παρακολούθηση των συνηθειών μας κατά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Αν λοιπόν είσατε χρήστης του Firefox το Collusion, ένα νέο add-on σας επιτρέπει να δείτε ποιοι σας παρακολουθούν καθώς και τις διασυνδέσεις μεταξύ των ιστότοπων που μοιράζονται τα δεδομένα σας.
O στόχος του Collusion είναι να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες που σερφάρουν στο διαδίκτυο επιτρέποντας ένα εύκολα τρόπο προβολής για το ποιοι διαμοιράζουν τα δεδομένα και το πως ακριβώς οι ιστότοποι παρακολουθούν τους χρήστες.
Το add-on δημιουργεί ένα γράφημα από βούλες διασυνδεμένες με γραμμές με τις κόκκινες βούλες να αντιπροσωπεύουν τους διαφημιστές και οι γκρι και μπλε βούλες τους ιστότοπους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Gary Kovacs δήλωσε ότι όταν είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί το Collusion, μέχρι το τέλος της ημέρας, τον είχαν παρακολουθήσει πάνω από 150 διαφορετικές εταιρίες ή ιστότοποι.
Το Collusion δίνει επίσης την δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιήσουν αυτή την παρακολούθηση. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον add-on που μπορείτε να βρείτε εδώ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις