Ανάμεσα στην Εύβοια και στην Άνδρο έκαναν άσκηση οι Τούρκοι! Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά δεν ήρθαν για καφέ με τον Μώραλη

anamesa-sthn-eyboia-kai-sthn-andro-ekanan-askhsh-oi-toyrkoi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ΑΓΚΥΡΑ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά δεν ήρθαν αυτή τη φορά οι Τούρκοι να κάνουν στρατιωτική άσκηση με πλοία, μαχητικά, ελικόπτερα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μας.Η συνδυασμένη αεροναυτική χθεσινή επιχείρηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι τυπικά είχε την «εικόνα της επίθεσης»
Με πρόσχημα την άσκηση τους «BEYAZ FIRTINA 2014», που οι στρατηγοί της Άγκυρας αποφάσισαν να μην την κάνουν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίοαλλά στην καρδιά του Αιγαίου και λίγο έξω από την Εύβοια προέβησαν σε σωρεία προκλήσεων.

Δεν ξέρουμε πια θα ήταν η αντίδραση άλλου κράτους, παραδείγματος χάρη του Τελ – Αβίβ , αν οι Τούρκοι πήγαιναν λίγο έξω από τις ακτές του Ισραήλ να κάνουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις.
Έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι οι στρατηγοί της Άγκυρας από τις αρχές του έτους έχουν εξαπολυθεί σε ένα μπαράζ παραβιάσεων και κατάφωρης προσβολής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα η φρεγάτα “TURGUT REIS”, εισήλθε χτες στις 13:43 μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου από το γνωστό στενό του Καφηρέα και στη συνέχεια κινήθηκε με νότια πορεία. Εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στις 17:50 νότια της Κύθνου. Το ελικόπτερο που φέρει η εν λόγω φρεγάτα πραγματοποιούσε επιχειρήσεις. Όλα τα οπλικά συστήματα της φρεγάτας , τα ραντάρ και αισθητήρες ήταν σε λειτουργία. Γεγονός που παραβιάζει το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης. Ταυτόχρονα η τορπιλάκατος «BORA» που φέρει κατευθυνόμενα βλήματα εισήλθε στις 13:21 βόρεια της Νάξου και κινούμενη με δυτική πορεία, εξήλθε στις 15:24 δυτικά της Σερίφου.
Την ίδια ώρα μαχητικά αεροσκάφη έμπαιναν στο Αιγαίο από όλες τις πλευρές.
Είναι η πρώτη φορά που οι στρατηγοί της Άγκυρας κάνουν στρατιωτική άσκηση μέσα στο «σπίτι» μας τόσο προκλητικά και με τόσα μέσα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πιέζουν για την πρόκληση επεισοδίου, ενώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το τι θα βγάλει η κάλπη... Να σημειωθεί ωστόσο ότι πλοία και μέσα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της πλεύσης τους. 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις