Λευκορωσία προς Ρωσία: Στείλτε αεροσκάφη να προστατεύουν τα εδάφη μας από το ΝΑΤΟ


rl
 














Απάντηση στην κινητικότητα του ΝΑΤΟ με αφορμή την κρίση της Ουκρανίας. Χοντραίνει επικίνδυνα το παιχνίδι…
Η Λευκορωσία ζήτησε από την Ρωσία να αναπτύξει 12 με 15 αεροπλάνα για να ενισχύσουν την εναέρια εποπτεία πάνω από το έδαφός της σε απάντηση στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της εξαιτίας της κρίσης στην

Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Αν το ΝΑΤΟ αποφάσισε με τους Αμερικάνους να ενισχύσουν τις εναέριες μονάδες τους στα σύνορά μας, τι έπρεπε να κάνουμε, να το παρακολουθούμε;», δήλωσε ο Λουκασένκο στην διάρκεια μιας συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.
Οι ΗΠΑ και η Πολωνία, που συνορεύει με τη Λευκορωσία, ξεκίνησαν την Τρίτη στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 12 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Μια κοινή ναυτική άσκηση των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ξεκίνησε την Τετάρτη στη Μαύρη Θάλασσα. Τα γυμνάσια αυτά ήταν προγραμματισμένα πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.
Εξάλλου το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Δευτέρα την αποστολή αεροσκαφών AWACS τα οποία θα πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της «εποπτείας» της κρίσης στην Ουκρανία.

  pygmi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις