Ιμια νο2 στην Μύκονο με βίντεο-σοκ: Πώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε de facto τις τουρκικές θέσεις στο Αιγαίο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mείζον θέμα de facto αποδοχής των τουρκικών θέσεων και "γκριζαρίσματος" σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ... Μυκόνου ανέκυψε από την πρωτοφανή αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιληφθεί της διάσωσης του Τούρκου πλοιάρχουν και μελών του

πληρώματος, το ΛΣ/Ακτοφυλακή, αλλά οι ... Αμερικανοί του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων USS Bataan!

Ολα ξεκίνησαν όταν χαρακτήρισαν «Διεθνή ύδατα» τα βράχια της Μυκόνου όπου είχε προσαράξει το τουρκικό φορτηγό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο αρμόδιος της τουρκικής Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου "Φουρκάν", Τουντζάι Τσεπνίογλου, λέγοντας ότι:

«Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο.

Οι δικηγόροι της εταιρείας μας μετέβησαν στον τόπο που έγινε το συμβάν και εξετάζουν το θέμα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».

Τι είχε συμβεί; Ο Τούρκος καπετάνιος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Ίμια αρνήθηκε την βοήθεια των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ... διεθνή ύδατα!

Τα "διεθνή ύδατα" ήταν τα βράχια βορείως της Μυκόνου, όπου βρίσκεται και το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το εξωφρενικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του στην πράξη και αντί να την αφήσει να πνιγεί, ζήτησε την ... συνδρομή του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Bataan, το οποίο τελικά ήταν αυτό που διέσωσε στις 8 Μαρτίου τον Τούρκο πλοίαρχο μαζί με τον υποπλοίαρχο του σκάφους Yusuf Cepnioglu!

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και η κυβέρνηση επιχείρησε να "θάψει" το θέμα, καθώς τίθεται θέμα αποδοχής απομείωσης της εθνικής κυριαρχίας και μάλιστα όχι σε κάποιον ακριτικό βράχο, αλλά στην καρδιά του Αιγαίου...

Το βίντεο-ντοκουμέντο του αμερικανικού Ναυτκού με την διάσωση των Τούρκων από την ... Μύκονο (!) είναι αρκούντως αποκαλυπτικό του εξευτελισμού της χώρας:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις