62 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ-ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΕΟΦ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

gripi

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι σήμερα ο ιός Α(Η1Ν1) έχει οδηγήσει στον θάνατο 62 ανθρώπους, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να ανήκει σε ομάδες υψηλού
κινδύνου, π.χ. χρόνια ασθενείς, και να είναι ανεμβολίαστοι.
Η πορεία της νόσου, τόσο σε ό,τι αφορά τα θανατηφόρα κρούσματα όσο και στα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα οποία ξεπέρασαν τα 185 σε διάστημα δύο μηνών, προβληματίζει τους ειδικούς.
Σήμερα, συνολικά 54 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ πέρυσι είχαν καταγραφεί όλη την περίοδο 49 θάνατοι και συνολικά είχαν εισαχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 108 άνθρωποι.
Κατά το 2011-2012 οι νεκροί ήταν 56 και οι νοσηλευθέντες σε ΜΕΘ 121.
Εφέτος καταγράφονται περισσότερα βαριά περιστατικά και θάνατοι και ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της περιόδου γρίπης. Από την αρχή του έτους και μέσα σε δύο μήνες οι νεκροί λόγω γρίπης αποτελούν το 1/3 του συνολικού αριθμού των θυμάτων της δεύτερης χρονιάς πανδημίας που είχαν πεθάνει 180 άτομα», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Δημήτρης Τσιόδρας. Η φονική επέλαση της γρίπης εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα. Οπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχεδόν το 50% των θυμάτων της νόσου καταγράφηκε τις τελευταίες επτά ημέρες.

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις