ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, “ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ” ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ “ΠΗΓΑΔΑ” ΜΕΛΙΓΑΛΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΒΥΛΗ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

dolofonia-hrakleio-ptomata


Παρτιτούρες από σεχταριστικά “απολυτίκια” που έγραφε ο πράκτορας του ΚΚΕ, μεταπολεμικός γενικός γραμματέας του κόμματος της εποχής 1946-50 επί “συμμοριτοπόλεμου”, Ν.Ζαχαριάδης, στις συναντήσεις του με τον Στάλιν και τον Τίτο και μπόλικη φρασεολογία στην οποία επικυριαρχούν οι “χίτες”, οι “ταγματασφαλίτες” και οι “Κένταυροι” και οι “Ρέιντζερς της φασιστικής ΝΔ, χρησιμοποιούν στην 18σελιδη
“προκήρυξη” ανάληψη ευθύνης, οι πρωτοεμφανιζόμενοι Μαχητές του “Αντάρτικου Πόλης” που εκτέλεσε τους δύο χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο.
Ο συντάκτης δεν πρέπει να είναι νεαρής ηλικίας όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι ένας, από το ύφος γραφής. Το κείμενο φαίνεται “σπασμένο” και συραμμένο σε πολλά κομμάτια. Η αργοπορία μάλλον έχει σχέση με την αναζήτηση συγγραφέα που τελικά βόλεψε για να σταλεί παραμονές της επετείου της 17Νοέμβρη. Σε κάποια σημεία υπάρχουν εκφράσεις και στυλ σύνταξης που χρησιμοποιούσε και η “17Ν” ενώ εντυπωσιάζει η χρησιμοποίηση σκληρών εκφράσεων σε μερικά σημεία της, όπως το κομμάτι για τα σφυριά που θα ανοίξουν τα κεφάλια και τα δρεπάνια που θα κόψουν τα χέρια.
Δημιουργεί επίσης εντύπωση η αναφορά του ονόματος του εφοπλιστή Μαρινάκη που κατονομάζεται ως χρηματοδότης της Χρυσής Αυγής ενώ ερωτηματικά δημιουργεί η αναφορά του ονομάτος του Απόστολου Βαβύλη εκ Βόλου ορμώμενου, η παρουσία του οποίου συσχετίστηκε με τις ραδιουργίες στην αλλαγή του θρόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Για τον Βαβύλη είχαν ειπωθεί πολλά στο παρελθόν περί εμπλοκής του σε μυστικές υπηρεσίες, ο ρασοφόρος όμως αθωώθηκε από κατηγορίες και καταγγελίες περί εμπλοκής του σε Μοσάντ και ΚΥΠ. Το ζητούμενο όμως είναι τι εξυπηρετεί η αναφορά του ονόματος Βαβύλη(που επισείει μνήμες πρακτορολογίας)και γιατί συσχετίζεται με τον Παναγιώταρο. Ίσως αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο Βαβύλης.
Πέραν των πυκνογραφημένων αναλύσεων περί της αντίδρασης στον καπιταλισμό και στα μνημόνια, ευθέως προβάλλεται ότι εαν οι “μαχητές” ξαναχτυπήσουν στόχος θα είναι αστυνομικός ή βουλευτής της άκρας δεξιάς. Αναφορά γίνονται στα ονόματα των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, περνούν από γεννεές δεκατέσσερεις τον Αντώνη Σαμαρά ενώ συνεχώς τονίζεται η φράση “εμφύλιος πόλεμος”.
Ψυχρολουσία επιφυλάσσεται για την αριστερά δηλαδή το σταλινικό ΚΚΕ και τον Σύριζα αφού γίνονται συνεχείς αναφορές περί χρεωκοπίας τους, οπορτουνισμού τους και τυχοδιωκτισμού σε σύμπλευση με το υπάρχον ξεπουλημένο κοινοβουλευτικό σύστημα των συμβιβασμών και της κοροιδίας του λαού.

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις