ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ»

Τα νεαρά παιδιά στην Μεγάλη βετανία από την ηλικία των τεσσάρων θα πρέπει αναγκαστικά να μάθουν για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με το Συμβούλιο Παιδείας Θρησκευμάτων για την Αγγλία και την Ουαλία, που αντιστοιχεί σε περίπου 60 θρησκευτικές ομάδες.

Το Συμβούλιο ανέφερε σε έκθεσή του ότι πρέπει επίσης να καταστεί υποχρεωτικό για τα μεγαλύτερα παιδιά να μάθουν πώς να ξεκινούν συζητήσεις σχετικά με πιο φιλοσοφικά θέματα όπως «Υπάρχει Θεός;" και «απο πού προέρχεται το σύμπαν;».


Αυτό απαιτεί από παιδιά του δημοτικού σχολείου να επισκεφθούν τόπους λατρείας, όπως εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές. 

Η επιτακτική ανάγκη για αναζωπύρωση της θρησκευτικής εκπαίδευσης έρχεται μόνο μια εβδομάδα μετά απο μια έκθεση του Ofsted, (Γραφείο για τα Πρότυπα στην Εκπαίδευση) η οποία βρήκε ότι λιγότερο από τα μισά σχολεία στην Αγγλία ήταν σε θέση να ικανοποιήσουν τις θρησκευτικές γνώσεις των μαθητών. 

Ελλείψει μιας συμφωνηθείσας διδακτέας ύλης, η θρησκευτική εκπαίδευση γίνεται ένα δευτερεύον ζήτημα, όπως αναφέρθηκε από το Ofsted, το οποίο σημαίνει ότι τα τοπικά συμβούλια εισάγουν το αναλυτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία της θρησκευτικής εκπαίδευσης.

"Από τη στιγμή που τα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις θρησκείες και τις απόψεις για τον κόσμο μέσα από ειδικούς ανθρώπους, βιβλία, τόπους και αντικείμενα και με την επίσκεψη σε τόπους λατρείας, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται για τις θρησκευτικές γιορτές, τα θρησκευτικά σύμβολα και την ηθική που οδηγεί σε ορισμένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την πίστη », πρότεινε η έκθεση του Συμβουλίου. 

Για παράδειγμα, η έκθεση αναφέρει ότι «οι μαθητές μπορούν να συζητήσουν διαφορετικές προοπτικές για ερωτήσεις σχετικά με τις απαρχές της ζωής στη Γη, έτσι ώστε να μπορούν να περιγράψουν διαφορετικούς επιστημονικά τρόπους και ζητήματα προέλευσης των θρησκειών ". 

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές θα πρέπει να "επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και την κατανόηση μιας σειράς θρησκειών και κοσμοθεωριών," ανέφερε το Συμβούλιο.

Η λατρεία των αρχαίων θεών, των Νεφελίμ, προωθείτε ανοιχτά. Η εκκλησία της νέας εποχής θα χρηματοδοτείται απο την Μητρική εταιρεία, που θα αναλάβει να «προστατεύει» τους άπορους και τους δυστυχείς. 

Χαίρε Κρόνε, Χαίρε Μολόχ, Χαίρε Βάαλ, θα είναι το σύνθημα που θα αντικαταστήσει το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με"


πηγη
atheatignosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις