ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ





Κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί και ψευτοαριστεροί βγαίνουν από το καβούκι τους σιγά-σιγά και τολμούν να ρωτούν ειρωνικά, λες και δεν γνωρίζουν, εάν το ηρωικό εκείνο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 το είπε ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ή ο λαός.
Τολμούν να σπηλώνουν ύστερα από 73 ολόκληρα χρόνια τη μνήμη του αείμνηστου Ι. ΜΕΤΑΞΑ. ΄Ολοι αυτοί οι σημερινοί ανθέλληνες είναι νάνοι μπροστά στο γίγαντα πρωθυπουργό εκείνης της εποχής. Τι θέλουν να παραστήσουν με τα λεγόμενά τους    ; 
Οι περισσότεροι εξ αυτών όχι απλά δεν ήταν γεννημένοι τότε, αλλά ούτε καν υπήρχαν σαν σπόρος στα γεννητικά όργανα των πατεράδων τους. 
Αλλά κάποιοι παλαιότεροι, που έζησαν την εποχή εκείνη, τους δηλητηρίασαν εναντίον του Μεταξά για να μην θεωρηθεί ΗΡΩΑΣ από
τις επόμενες γεννιές, επειδή το 1936 εκήρυξε επανάσταση, την οποία απεχθάνονται οι αριστεροί και προσπαθούν με τα λεγόμενά τους και τα γραφόμενά τους στις δικές τους φυλλάδες να αποδώσουν για εκείνη τη φοβερή νύχτα της 28ης Οκτωβρίου την δύναμη της ψυχής, τον ανδρεισμό και τον ηρωισμό στο λαό, ο οποίος εκείνη των ώρα κοιμόνταν φυσικά και ξύπνησε το πρωί με το σφύριγμα των σειρήνων. 
Όντως ο Ελληνικός λαός πολέμησε γενναία στα Ελληνοαλβανικά βουνά και πολλές φορές ντρόπιασε τις Ιταλικές Μεραρχίες την εποχή του πολέμου και κυρίευσε κάποιες Ελληνικές πόλεις και χωριά, που σήμερα μας τα ξαναπήρε η Αλβανία και βρίσκονται στη κατοχή της. 
Είναι γεγονός η εν συνεχεία αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στη Γερμανική μπότα του Χίτλερ που πάτησε το πόδι της στο Ελληνικό έδαφος και έγραψε λαμπρές και ένδοξες σελίδες ιστορίας. Εκ των γεγονότων αυτών ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ ανεφώνησε ότι οι λαοί πρέπει να πολεμάνε σαν τους ΄Ελληνες κλπ.
Αλλά δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε τον πατριωτισμό, το θάρρος και τη δύναμη της ψυχής του αείμνηστου Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος έδωσε άμεση αρνητική απάντηση στον Ιταλό Πρέσβυ, λέγοντας ΟΧΙ, όταν του επέδωσε τηλεσίγραφο του Ιταλού πρωθυπουργού να παραδωθεί η Ελλάδα. 
Δεν κόμπιασε, δεν φοβήθηκε, δεν του ζήτησε περιθώριο απάντησης για να επικοινωνήσει με τους Υπουργούς του και με τον τότε Βασιλέα της Ελλάδος Γεώργιο, παρά έδωσε αποστοματική απάντηση αμέσως εκείνη την ώρα με ένα τεράστιο ΟΧΙ.΄
Όταν δε εν συνεχεία ο Ιταλός Πρέσβυς πήρε αρνητική απάντηση από το στόμα του Μεταξά, του είπε ότι την 6η πρωϊνή ώρα ιταλικά αεροπλάνα θα σκεπάσουν τον Ελληνικό ουρανό και ο Μεταξάς χωρίς να δειλιάσει του απήντησε, δεν πειράζει θα πολεμήσουμε υπό σκιάν.
 
πηγη
attikanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις