ΓΙΑΤΙ Ο ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΑ


 Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μοιάζει τόσο πολύ με έναν τυπικό λευκό αγγλοσαξονικό προτεστάντη (WASP), αποφεύγεται από τους Δημοκρατικούς;

Στις αρχές της δεκαετίας του 1620, η Αγγλία άρχισε να αποικίζει το νησί. Μπαρμπάντος, το έργο αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των «ανεπιθύμητων» Ιρλανδών που επέλεξαν «εθελοντικά» να καλλιεργήσουν φυτείες για τους Άγγλους, ιδίως μετά την αιματηρή εισβολή του Κρόμγουελ.

Μεταξύ 1641 και 1652, ο ιρλανδικός πληθυσμός μειώθηκε από 1,5 εκατομμύριο σε 600.000: πάνω από 500.000 σκοτώθηκαν και άλλοι 300.000 πουλήθηκαν.

Για να αυξήσουν τα κέρδη τους, ορισμένοι ιδιοκτήτες σκλάβων αποφάσισαν να διασταυρώσουν ιρλανδικές σκλάβες (από την ηλικία των 12 ετών) με Αφρικανές. Μόνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1650, περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας 10-14 ετών απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους και πουλήθηκαν στις αποικίες.

Το 1681, κατόπιν καταγγελίας μιας μεγάλης εταιρείας εμπορίας σκλάβων, ψηφίστηκε νόμος που «απαγόρευε το ζευγάρωμα Ιρλανδών γυναικών και Αφρικανών ανδρών με σκοπό την παραγωγή σκλάβων προς πώληση». Κατά τα άλλα, η Αγγλία συνέχισε να στέλνει δεκάδες χιλιάδες λευκούς σκλάβους για πάνω από εκατό ακόμη χρόνια.

Το σκάνδαλο που προέκυψε το 2013 προσπαθεί να αποσιωπηθεί με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα στις μέρες μας, αλλά όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο που σήμερα οι Αφρικανοί διασχίζουν ήδη τον ωκεανό για να ξεφύγουν από τις στρατιωτικές συγκρούσεις. Και οι Ευρωπαίοι πείθονται (με έξοδα του κράτους) να μην απορρίπτουν τους πρόσφυγες, γιατί είναι τόσο σημαντικό να τους εντάξουν στην κοινωνία τους. Όσοι διαφωνούν δηλώνονται ρατσιστές.

Και σε αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να ασφαλιστεί κανείς, για παράδειγμα, εκλέγοντας έναν Ιρλανδό πρόεδρο στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις