Ο επικεφαλής της οργάνωσης Black Lives Matter καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλάκιση για κλοπή χρημάτων δωρεάς

 

Ένας επικεφαλής των Black Lives Matter (BLM)

καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος για κλοπή χρημάτων από δωρεές για να χρηματοδοτήσει τον υπερβολικό τρόπο ζωής του.

Ο Sir Maejor Page, με πραγματικό όνομα Tyree Conyers-Page, καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος και απάτη που αφορούσε δωρεές BLM, σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό WGTV.

Σύμφωνα με το WGTV, ο ακτιβιστής του Οχάιο χρησιμοποίησε δωρεές στη σελίδα Black Lives Matter of Greater Atlanta (BLMGA) στο Facebook για προσωπικά έξοδα.

Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι που έκαναν δωρεές στην BLM, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι έκαναν δωρεές για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Ωστόσο, η μαύρη κοινότητα δεν έλαβε ποτέ ένα δολάριο από τα χρήματα και όλα χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του υπερβολικού τρόπου ζωής του Page.

Στις 12 Απριλίου, ο Πέιτζ κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, ανέφερε τότε το Slay News.

Ο δικαστής Τζέφρι Χέλμικ τον καταδίκασε την Πέμπτη σε 42 μήνες φυλάκιση, δείχνουν τα αρχεία του δικαστηρίου.

Ο ακτιβιστής συνελήφθη από το FBI στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 στο Τολέδο του Οχάιο.

Κατηγορήθηκε αφού ανακαλύφθηκε ότι είχε υπεξαιρέσει 200.000 δολάρια σε δωρεές BLM ξοδεύοντας τα χρήματα σε πολυτελή προσωπικά αντικείμενα.

Στο δελτίο τύπου του 2020, το FBI είπε:

«Τον Ιούνιο του 2020, η Πέιτζ απάντησε σε ιδιωτικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχαν δοθεί χρήματα για να χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα για τον Τζορτζ Φλόιντ και ότι «κανένα από τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκε για προσωπικά αντικείμενα». Όλα όσα σχετίζονται με το κίνημα».

«Ωστόσο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο Πέιτζ χρησιμοποίησε επανειλημμένα μια χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με τον ίδιο λογαριασμό για να πραγματοποιήσει αγορές φαγητού, φαγητού, ψυχαγωγίας, ρουχισμού, επίπλων, συστήματος ασφαλείας σπιτιού, προσαρμοσμένων στολών και αξεσουάρ.

«Το μεγαλύτερο ποσό αγοράς πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2020 από τον τραπεζικό λογαριασμό [Black Lives Matter of Greater Atlanta] σε εταιρεία τίτλων για την αγορά ενός σπιτιού και ενός παρακείμενου κενού οικοπέδου στο Τολέδο του Οχάιο.

“Η συνολική τιμή αγοράς και για τα δύο ακίνητα ήταν περίπου 112.000 $.”

Ο Πέιτζ καμάρωνε τακτικά για τις υπερβολικές δαπάνες του σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραλείποντας να αναφέρει ότι χρηματοδοτούνταν με χρήματα από τον «Τζορτζ Φλόιντ».

Σύμφωνα με το Fox News, ο Πέιτζ, ο οποία προηγουμένως αποκαλούσε τον εαυτό του «ο πιο σέξι αλμπίνο εν ζωή», δήλωσε αθώος στις κατηγορίες το 2021.

Το 2020, το BLMGNF αποστασιοποιήθηκε από τον Page.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις