ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ GITMO

 

Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ

στον κόλπο του Γκουαντάναμο τορπίλισαν ένα άγνωστο υποβρύχιο που δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις και έφτασε σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων από το Camp Delta στο νότιο άκρο της βάσης, σύμφωνα με πηγές του GITMO .

Περίπου στη 1:30 μ.μ. Την Παρασκευή, ένα πολεμικό πλοίο που ελέγχεται από τα Λευκα Καπελα, που ελλιμενίστηκε στο GITMO, εντόπισε μια ανώμαλη, υπόγεια ακουστική υπογραφή μέσα σε αυτό που τα Λευκα Καπελα αποκαλούν εδαφική ζώνη προστασίας της βάσης. Η ζώνη λέγεται ότι εκτείνεται μεταξύ 12 και 25 μιλίων ανατολικά, δυτικά και νότια του αεροδρομίου Leeward Point—οι πηγές ποικίλλουν. Καθιέρωσαν την αμυντική περίμετρο το 2018 για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από εισβολές στο Deep State.


Η τελευταία αρκετά μεγάλη εισβολή έλαβε χώρα τα Χριστούγεννα του 2022, όταν οι δυνάμεις απο  τα Λευκα Καπελα απέκρουσαν μια δύναμη εισβολής Deep State που προσπάθησε να ανακαταλάβει το νησί και να απελευθερώσει τους κρατούμενους του Deep State.

Το περιστατικό της Παρασκευής έρχεται καθώς το Deep State βρίσκεται στη δίνη της απόγνωσης και εδραιώνει τις δυνάμεις του για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εάν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του 2024. Ωστόσο, τα Λευκα Καπελα δεν έχουν αναγνωρίσει θετικά το κατεστραμμένο υποβρύχιο ως σκάφος Deep State.

Μια πηγή του GITMO είπε ότι ένα σόναρ απέκτησε την επαφή μόνο αφού βρισκόταν επικίνδυνα κοντά και, αν ήταν οπλισμένο, εντός εμβέλειας όπλων για να τορπιλίσει πολλά πλοία είτε ελλιμενισμένα είτε που περιπολούσαν στα χωρικά ύδατα. Αρνήθηκε να σχολιάσει πώς ένα άγνωστο πλοίο παρέκαμψε το Σύστημα Ηχητικής Παρακολούθησης (SOSUS) της βάσης όπως το παθητικό σόναρ που αναπτύχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για την παρακολούθηση σοβιετικών υποβρυχίων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Δεν περιγράφω τις άμυνές μας, αλλά θα έπρεπε να το είχαμε ακούσει πολύ πριν φτάσει τόσο κοντά. Πάντα υπήρχε το θέμα των ηλεκτρικών σκαφών αργής κίνησης και αυτό ήταν», είπε η πηγή μας.

Το σόναρμαν, πρόσθεσε, ήταν σε θέση να προσδιορίσει ότι το υποβρύχιο είχε ταξίδευε βόρεια με 4 κόμβους σε βάθος περίπου 150 ποδιών. Η ποιότητα ήχου του σκάφους δεν ταίριαζε με κανένα γνωστό πλοίο στην ακουστική βάση δεδομένων του Πολεμικού Ναυτικού και είπε ότι το υποβρύχιο δεν ήταν αμερικανικό ή ξένο πολεμικό πλοίο, αλλά μάλλον ένα υποβρύχιο πολιτικού τύπου παρόμοιο με τουριστικά υποβρύχια όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από την Atlantis Adventures.

Το GITMO προσπάθησε να εκπέμψει στον ασύρματο του υποβρύχιου και να εκδώσει μια προειδοποίηση χρησιμοποιώντας το Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας, αλλά το δευτερεύον δεν ήταν προσβάσιμο ή αγνόησε τις κλήσεις.

Οι δυνάμεις του GITMO έκαναν μια τελική προσπάθεια να φτάσουν στο υποβρύχιο «χτυπώντας» τα νερά, μια μέθοδος απόκτησης που ελάχιστα χρησιμοποιήθηκε επειδή οι ενεργοί παλμοί ήχου προδίδουν τη θέση του , επιτρέποντας μια γρήγορη, ακριβή λύση πυροδότησης. Είναι τόσο δυνατοί οι παλμοί που τα πληρώματα των υποβρυχίων μπορούν να τους ακούσουν εάν είναι αρκετά έντονοι ώστε να αναπηδήσουν από την ανηχοϊκή επίστρωση ενός υποβρυχίου και ένας ηχοβολητής με ακουστικά θα άκουγε τα ping ανεξάρτητα.

«Δεν λάβαμε απαντήσεις και το υποβρύχιο δεν άλλαξε πορεία – οποιοσδήποτε λογικός πιλότος θα το έκανε. Σε εκείνο το σημείο, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι μια αυτοκτονία, ακόμη και ενα αυτοματοποιημένο οχημα γεμάτο με εκρηκτικά. Έπρεπε να δράσουμε στην άμυνα», είπε η πηγή μας.

Ένα ελικόπτερο SH-60 Seahawk έριξε σημαδούρες σόναρ κοντά στην επαφή για να επιβεβαιώσει τη γενική του θέση και στη συνέχεια ανέπτυξε μια ελαφριά τορπίλη Mark 54, η οποία απέκτησε και κατέστρεψε το σκάφος εισβολής.

Όταν ρωτήθηκε εάν τα Λευκα Καπελα διέσωσαν ή σχεδίαζαν να διασώσουν συντρίμμια, η πηγή μας είπε ότι δεν είχε λεπτομέρειες για τα συντρίμμια, αλλά θα τις κοινοποιούσε όταν ήταν δυνατόν.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις